JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Frezen & schaafmessen

Frezen en schaafmessen; enorm assortiment bij Conrad

Ben jij op zoek naar zagen, schaafmessen óf toebehoren voor het zogenaamde frezen? En wil je daarvoor niet de allerhoogste prijs betalen? Kijk dan eens op www.Conrad.nl. Ons enorme assortiment bevat een uitgebreide collectie zagen en andere benodigdheden voor uiteenlopende werkzaamheden.

Frezen - wat is het?

Een frees kan worden omschreven als een stuk snijgereedschap. Ze worden gebruikt bij bijvoorbeeld het bewerken van hout, metaal of kunststof. Wanneer we dit doen, spreken we van frezen: het bewerken van een bepaalde stof op een industriële manier.

Frezen is een werkzaamheid die tegenwoordig vaak computergestuurd is. Dat houdt niet in dat zo'n machine nooit op onderdeel vervangen hoeft te worden - in tegendeel. De frezen die aan de machine zitten zijn met bepaalde regelmaat toe aan vernieuwing. En in dat geval biedt Conrad.nl een rijk assortiment aan schaafmessen van de allerbeste kwaliteit.

Frezen - hoe doe ik het?

Wanneer je in jouw werkzaamheden moet frezen, kan dit op meerdere manieren geschieden. We kennen het zogenaamde meelopend frezen, wat inhoudt dat de draaiing van de frees in één en dezelfde richting gaat. Tegenlopend frezen is hiervan het tegenovergesteld: het snijgereedschap beweegt zich juist in de andere richting. Welke manier van frezen je gebruikt is afhankelijk van het soort kunststof dat je tracht te bewerken.  

Welke soorten frezen zijn er?

Over het algemeen worden de volgende frezen gebruikt:

  • Vingerfrezen
  • Spiebaanfrezen

Een vingerfrees wordt niet gebruikt voor boren, maar voor het doen van verspaning in vrijwel altijd horizontale richting. Een spiebaanfrees is bedoeld voor het maken van spillebenen in een as. Daarnaast bestaan er nog meer soorten frezen die voor specifieke toepassingen worden gebruikt.

Wat zijn schaafmessen?

Naast frezen heeft Conrad.nl ook een bijzondere hoeveelheid schaafmessen opgenomen in het aanbod. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor de bewerking van hout en hebben diverse voordelen tegenover het gebruik van frezen.

Ik ben geïnteresseerd - wat moet ik nu doen?

Heb je interesse in de aanschaf van een frees of een schaafmes? Kijk dan op www.Conrad.nl en bekijk het actuele aanbod. Conrad heeft diverse frezen en schaafmessen in haar assortiment die voor iedere situatie een oplossing bieden. Welke jij nodig hebt hangt af van de specifieke omstandigheden - voornamelijk van het type kunststof dat je probeert te bewerken. Kijk en beslis zelf op Conrad.nl: dé online specialist voor technische en elektronische producten.

Naar boven