JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Fotodiodes, fototransistoren

Fotodiodes en –transistoren; het grootste assortiment bij Conrad

Fotodiode óf fototransistor gezocht? Kijk niet verder, maar ga naar Conrad.nl! We hebben een groot assortiment aan allerhande soorten diodes en transistoren voor meerdere toepassingen. Kijk op www.Conrad.nl voor het type dat u nodig hebt!

Wat is een fotodiode?

Een fotodiode kan het beste worden omschreven als een lichtdetector. Het is een elektronisch onderdeel wat gemaakt is zodat er licht op kan vallen. Wanneer dit het geval is, wordt er een elektrische spanning ontwikkeld en gaat er stroom lopen over de doorlaatrichting. Met andere woorden: u ontwikkelt een foto-elektrisch effect.

Wat is een fototransistor?

Een fototransistor is een transistor die de stroom verzorgt wanneer een bepaalde fotocel wordt belicht. Daarmee is het eigenlijk eenzelfde product als de fotoperiode, ware het niet dat de fototransistor vaak een interne versterking bevat. Daarmee is ze een stuk gevoeliger dan de fotodiode wat zorgt voor een nóg beter resultaat.

Waarvoor worden deze producten gebruikt?

Fotodioden en fototransistoren komen in veel producten voor, zonder dat gebruikers het doorhebben. Zo staat een fotodiode aan de basis van een zonnecel. Enigszins vanzelfsprekend bevatten ook de belichtingsmeter van fototoestellen en camera's een diode. Meer wetenschappelijk worden de diodes gebruikt in wetenschap waarbij lichtmetingen worden verricht. Onder andere het bestuderen van infrarood licht gaat aan de hand van zo'n diode.

Fototransistoren worden voor dezelfde soort toepassingen gebruikt, maar ook regelmatig ingezet als lichtdetector. Daarmee functioneert de transistor als een detectie-element voor bijvoorbeeld sensoren en schakelaars.  

Welke soorten transistoren en diodes biedt Conrad mij?

Op Conrad.nl vindt u een groot aanbod elektronische en technische apparaten en onderdelen. Daaronder vallen onder meer fotodiodes en fototransistoren. Voorbeelden van ontwikkelaars van beschikbare diodes zijn bijvoorbeeld:

  • Osram Components
  • Fairchild Semiconductors
  • Everlight Opto

Voorbeelden van ontwikkelaars van transistoren uit de webwinkel zijn:

  • Osram Components
  • Honeywell
  • Kingbright

Kopen bij Conrad - hoe werkt het?

Het doen van een aankoop bij Conrad is goedkoop, betrouwbaar en veilig. U kunt een keuze maken uit een enorm assortiment, bestaande uit wel 400,000 producten van technische en elektronische aard. Hier vindt u alles voor uw huis of tuin, woning of kantoor, auto of fiets en nog veel meer. Bekijk zelf het aanbod via www.Conrad.nl.  

Naar boven