JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Externe harde schijven

 

Externe harde schijf
Back-up belangrijke bestanden

Meer info

Externe harde schijven

Externe harde schijven zijn ideaal voor het bewaren van al uw belangrijke gegevens. Niet alleen kunt u al uw foto's, video's, documenten en andere bestanden altijd meenemen, ook voor de veiligheid van uw back-ups zijn deze apparaten perfect geschikt. Als u een back-up heeft gemaakt op een externe harde schijf, dan kunt u deze bewaren op een andere fysieke plek dan uw computer. Mocht er dan ooit iets met uw computer gebeuren, dan weet u in ieder geval zeker dat uw bestanden veilig zijn. Op Conrad.nl vindt u een grote hoeveelheid externe harde schijven en toebehoren.

Verschillende soorten externe harde schijven

Op het gebied van externe harde schijven is er een aantal variaties. Bij Conrad.nl kunt u de volgende soorten en toebehoren terugvinden:

  • Externe harde schijven 2,5 inch
  • Externe harde schijven 3,5 inch
  • Externe SSD harde schijven 2,5 inch
  • Wifi harde schijven
  • NAS-servers
  • Tassen voor externe harde schijven

Opslaan en meenemen

Er is de standaard externe harde schijf, die u met een usb-kabeltje aan uw computer vastmaakt en weer loskoppelt als u er klaar mee bent. Zo kunt u makkelijk de bestanden die u mee wilt nemen op uw harde schijf zetten en ergens anders weer gebruiken. Deze harde schijven zijn te koop in verschillende groottes, die tot wel 2 TB aan data kunnen opslaan.

Op Conrad.nl vindt u ook speciale WiFi harde schijven. Deze zijn, zonder dat er een kabel nodig is, te benaderen en de bestanden te bekijken, erop te zetten of af te halen. Dit kan niet alleen met een desktop computer of laptop, maar ook met bijvoorbeeld een tablet of smartphone.

Bestanden delen met anderen

Met behulp van een NAS-server is het voor meerdere mensen tegelijk mogelijk om uw bestanden te gebruiken. Een NAS is ook een externe harde schijf, die fungeert als centrale opslag voor een netwerk. Iedereen binnen uw netwerk kan dan bij de harde schijf om bijvoorbeeld films te kijken of muziek af te spelen.

Solide schijven

Conrad.nl verkoopt ook de zogeheten SSD-schijven. SSD staat voor Solid State Drive. Deze schijven werken met flash-opslaggeheugen. Het grote voordeel hiervan is dat de schijven sneller werken en minder snel last hebben van slijtage.

Vervoer uw harde schijf veilig

Als u vaak op stap gaat met uw harde schijf, is het verstandig om er een speciale opberghoes voor te kopen. In ons assortiment vindt u verschillende soorten opberghoezen. Een extra bescherming voor uw belangrijke gegevens.

Goedkoop een externe HDD maken

Dat een externe harde schijf het meest gebruikte draagbare opslag apparaat is mag duidelijk zijn. Iedereen maakt wel eens gebruik van dit opslagmedium. Of het nu om dagelijkse opslag gaat of om bijvoorbeeld films die u wilt delen met anderen, het is veilig en mobiel. Maar wanneer uw externe harde schijf vol zit en u wilt een andere externe HDD kopen, is het niet altijd nodig om ook direct een nieuwe aan te schaffen. Met een relatief klein budget en een klein beetje kennis kunt u van een normale harde schijf een externe harde schijf maken.

Externe HDD behuizing; Een behuizing zonder opslagmedia

Conrad heeft namelijk externe harde schijf behuizingen in het assortiment. Dit zijn de externe harde schijven die u normaal ziet alleen dan zonder een harde schijf erin. Deze behuizingen zijn veel goedkoper dan een externe harde schijf en in combinatie met een harde schijf naar keuze bent u vaak alsnog goedkoper uit. Een leuke bijkomstigheid is dat veel van deze behuizingen uitgerust zijn met USB 3.0. Ideaal wanneer u snel grote bestanden wilt kopiëren.

Oude hardware gebruiken voor nieuwe doeleinden

Een externe HDD behuizing leent zich ook uitstekend voor oude hardware. Heeft u bijvoorbeeld een oude PC met een IDE harde schijf waar u niks meer kunt? Dan vindt u in ons assortiment naast SATA behuizingen ook behuizingen met een IDE interface. Ook wanneer u een oude laptop harde schijf (2.5”) heeft is dit ook geen probleem, behuizingen zijn er in 3,5” en 2,5” maten.

Behuizingen in verschillende soorten en maten

Aangezien Conrad over een zeer uitgebreid assortiment behuizingen beschikt hebben we voor iedereen wel wat te bieden. De behuizingen zijn in allerlei soorten en maten beschikbaar. Naast de verschillende soorten kunt u ook uit een aantal kleuren kiezen. Een aantal van de behuizingen zien er dan ook zeer futuristisch uit. Er is zelfs een behuizing beschikbaar met een leren buitenkant. Uiteraard zijn er ook een aantal ‘standaard’ uitvoeringen te verkrijgen. Indien u veel waarde hecht aan het uiterlijk van uw externe HDD is dit dus een goede oplossing.

IDE/SATA naar USB converters

Als u geen eisen stelt aan het uiterlijk van een externe HDD of als u harde schijven wil testen dan is een IDE/SATA naar USB converter de oplossing voor u. Dit zijn kleine apparaten waar u een harde schijf in kan “pluggen”. Met behulp van een USB aansluiting kunt u gemakkelijk en snel uw harde schijf testen of aansluiten. Door de IDE/SATA interface maakt het geen verschil welke harde schijf u aan wilt sluiten. Vaak zijn deze zelfs geschikt voor het aansturen van een interne DVD-spelers, de converters beschikken dan ook over een eigen voeding.

Een HDD in een behuizing monteren is eenvoudig

Vrijwel iedere combinatie tussen een HDD en een behuizing is gemakkelijk te monteren. Vaak is het monteren van de HDD in de behuizing mogelijk zonder dat er ook maar één schroefje aan te pas hoeft te komen. De modellen waarbij dit niet het geval is worden er vaak schroeven bij geleverd. Op deze manier wordt voorkomen dat u nog extra schroefjes moet bestellen.

Naar boven