JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Energiebeheer

Energiebeheer; thuis of op kantoor je stroomverbruik beheren

Energieverbruik, waaronder óók het verbruik van gas en elektriciteit valt, viel in een ver verleden moeilijk te beheren. Maar met de vele meetinstrumenten die de hoeveelheid stroom voor jou aflezen is dit veranderd. Thuis én op kantoor kun je eenvoudig monitoren hoeveel stroom je gebruikt en wat daar de kosten van zijn. En op Conrad.nl vind je een enorm aanbod aan dit soort instrumenten.

Energiebeheer - wat is het precies?

Het verbruik en gebruik van energie is lange tijd onduidelijk geweest voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Veelal werd niet duidelijk waar nu precies stroom heenging en welke kosten hieraan verbonden zijn. Maar dat is inmiddels lang geleden. Tegenwoordig zijn er zeer veel meetinstrumenten op de markt. Deze meetinstrumenten kunnen voor allerlei soorten stroom aflezen wat precies het gebruik is. Het gaat om slimme producten die klanten een inzicht geven in het persoonlijk energieverbruik.

Hoe kan ik energie beheren?

Er bestaan verschillende manieren waarop energie beheerd kan worden. Voorbeelden hiervan zijn:

Dit soort producten zijn voorbeelden van methodes om energie te peilen. Je kunt bijvoorbeeld het verbruik van gas in huis meten, maar ook het verbruik van elektriciteit op kantoor. Sommige varianten laten beiden zien. De keuze voor welk apparaat hangt hiervan af, maar óók van het tijdsbestek dat je wilt weten. Er bestaan zelfs energiemeters die de stand direct door koppelen naar jouw smartphone of tablet. Ze geven al met al een gedetailleerd overzicht en helpen daarmee in het besparen op de kosten van energie.

Welke vorm van energiebeheer past bij mij?

Welke vorm van energiebeheer je kiest hangt af van persoonlijke wensen en voorkeuren. De keuze is niet eenvoudig - het aanbod is namelijk enorm. De diverse producten hebben allen bijzondere kenmerken. Sommige apparaten zijn zeer nauwkeurig en meten al vanaf 1,5 W. Langdurige registratie is daarbij mogelijk. Anderen hebben apps voor iOS- en Android-systemen en sturen, zoals gezegd, informatie direct door naar je telefoon. Er bestaan ook simpelere exemplaren waarmee je alleen meet wat je wilt meten. Kortom: er is voor ieder wat wils.

Kijk eens op Conrad.nl. Hier vind je een enorm aanbod aan producten ten behoeve van het energiebeheer. Geheid dat er iets tussen zit dat bij jou en je energieverbruik past!  

Naar boven