bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

U en uw medewerkers beschermen tegen straling? Check ons aanbod bescherming tegen elektromagnetische straling

Met de juiste muurverf kunt u de invloed van ioniserende stralen, maar ook de invloed van elektrische straling en elektromagnetische velden aanpakken. Verf met bescherming tegen elektromagnetische straling behoedt u en uw medewerkers tegen hoogfrequente en laagfrequente straling. Deze bescherming tegen elektromagnetische straling is gemakkelijk aan te brengen en kunt u overschilderen met standaard verven. U kunt op deze manier uw kantoren, vergaderzalen of andere locaties eveneens beschermen tegen gegevensdiefstal via radionetwerken.

Wat zijn de meest voorkomende stralingen?

Wij noemen hieronder de meest voorkomende stralingen:

  • Alfastraling is een ioniserende straling waarvan het bereik in de lucht ongeveer 10 centimeter is. Om alfastraling af te schermen, is een iets dikker vel papier of een afstand van enkele centimeters al voldoende. Alfastraling dringt niet door de menselijke huid, maar u kunt de stralen wel inademen, waardoor ze een schadelijk effect hebben op uw lichaam.
  • Bètastraling daarentegen is een deeltjesstraling waarvan het bereik tot 8 meter kan bedragen. Afscherming vereist een enkele millimeter dikke aluminiumplaat of een muur van beton. Bètastraling dringt door de huid en kan zich, afhankelijk van de radionuclide, ophopen in de schildklier of in de botten en het risico op kanker vergroten.
  • Gammastraling heeft een bereik van enkele honderden meters. Dikke muren van beton of water zijn nodig voor een betrouwbare afscherming. Gammastraling dringt door in het menselijk lichaam en veroorzaakt stralingsziekte, zelfs na een kortstondige bestraling.

Alfa-, bèta- en gammastraling zijn niet te verwarren met elektrosmog. De term elektrosmog verwijst naar de blootstelling van mensen aan elektrische en elektromagnetische velden, uitgezonden door technische apparatuur. Een dergelijke straling kan potentieel schadelijke gevolgen hebben voor uw gezondheid, al is dit niet 100% bewezen.

Hoe beschermt u zichzelf met koolstofverf tegen schadelijke stralen?

Koolstofverf is een goede bescherming tegen elektromagnetische straling. De elektromagnetische straling bescherming verf bestaat uit:

  • kaliwaterglas (een oplosbaar natriumzout van kiezelzuur)
  • water
  • zuiver acrylaatdispersie: een bindmiddel van acrylaathars dat in water zeer fijn verdeeld wordt
  • grafiet
  • koolstofzwart
  • eco-tenside die de oppervlaktespanning van water verlaagt, waardoor vet en ander waterafstotend vuil beter loslaten en kunnen worden verwijderd
  • eco-antischuimmiddel
  • verdikkingsmiddel
  • conserveringsmiddelen

Koolstofverf als bescherming tegen elektromagnetische straling is gitzwart. Misschien vindt u dit trendy, maar gelukkig is koolstofverf ook overschilderbaar in een kleur die past in de huisstijl en de inrichting van uw bedrijfsgebouw. Koolstofverf zelf hecht zich op bijna alle ondergronden, zoals onder andere oude verflagen, gipsplaten, behang, stucwerk, beton, schuimplastic, hout, glas of kunststof ondergronden. De muur waar de hoogfrequente straling van de modem, de DECT-telefoon van de buren of de elektromagnetische velden van een zendmast het hardst binnen komen, beschildert u met koolstofverf. Het is niet nodig alle muren en het plafond te schilderen, omdat anders de straling die eventueel aanwezig is in een kamer heen en weer blijft ketsen. U moet de dunne zwarte verf onverdund aanbrengen. Het aantal lagen hangt af van het gewenste aantal microwatt per vierkante meter (µW/m2). Afhankelijk van wat uw frequentiemeter aangeeft, zijn eventueel meerdere lagen bescherming tegen elektromagnetische straling noodzakelijk.

Wat is koolstof en waarom is dit een sterke bescherming tegen elektromagnetische straling?

Koolstof is een element met als symbool de letter C en heeft het atoomnummer 6. Er zijn verscheidene allotropen (structuren) van koolstof, waarvan de bekendste grafiet, diamant en amorfe koolstof zijn. De fysische eigenschappen van koolstof variëren sterk ten opzichte van de allotropische vorm. Diamant is bijvoorbeeld zeer transparant, terwijl grafiet ondoorzichtig en zwart is. Diamant is het hardste, natuurlijk voorkomende materiaal, terwijl grafiet zacht genoeg is om een streep op papier te zetten.

Uzelf beschermen tegen straling? Koop nu uw bescherming tegen elektromagnetische straling bij Conrad

U wenst uw werkplek te beveiligen en zoekt bescherming tegen elektromagnetische straling? Dan helpen we u graag verder. Conrad is een online groothandel waar u naast geavanceerde meetapparatuur, meetinstrumenten voor elektromagnetische straling en technische benodigdheden ook terecht kunt voor een groot aanbod beschermingsattributen tegen elektromagnetische stralen. Bent u actief in ziekenhuizen of in andere plaatsen waar men werkt met radioactieve stralen, dan moet u immers de gepaste bescherming tegen elektromagnetische straling voor uw medewerkers en uzelf hebben.

Wij helpen u graag bij uw keuze. Online, telefonisch of via een van onze adviseurs bij u op de site geven we u gericht advies. Zodoende kunt u in een mum van tijd aan de slag. Onze productcatalogus telt maar liefst 450.000 artikelen, maar dankzij onze handige website vindt u vliegensvlug de weg naar het juiste artikel, zoals ook bijvoorbeeld de passende bescherming tegen elektromagnetische straling. Heeft u voor uw bedrijf of instelling een specifieke inkoop of bulkbestelling nodig? Dan is Conrad uw online partner, met een modern bestelplatform dat zowel efficiëntie als transparantie garandeert. Tot binnenkort bij Conrad.