JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen | voor ouderen en jongeren

Bij elektrische fietsen wordt onderscheid gemaakt tussen een volledig elektrisch aangedreven voertuig en een waarbij de motor alleen trapondersteuning biedt. De
fiets met zelfstandige motor noemen we E-bike, degene met een hulpmotor noemen we pedelec.  

Wie het in de volksmond over een elektrische fiets of E-bike heeft bedoelt dus meestal een pedelec. In ons assortiment vind je niet alleen een complete pedelec die klaar is om de weg op te gaan, maar ook accu's en powerpacks zodat je altijd verzekerd bent van voldoende stroom.

E-bike accu's en elektrische voertuigaccu's

Het zal je maar gebeuren dat je zonder stroom komt te staan, net op het moment dat je op weg naar huis bent en flinke tegenwind hebt. Met een goede accu of powerpack zal dat je niet snel overkomen. De accu's zijn er van verschillende merken zoals Beltrona en Bosch, voor verschillende systemen zoals die van Panasonic en Bosch.

Capaciteit

De capaciteit van de accu en de snelheid en ondergrond van het terrein bepaalt hoe lang je kunt fietsen. Reken hierbij op afstanden van veertig tot en met honderd kilometer. Alle accu's zijn voorzien van batterijbeheer en beveiligd tegen overlading en diepontlading. De accu's kunnen gelijk vanuit de doos gebruikt worden.

Pedelec van Velicks

Momenteel bieden wij de SEV Pedelec Velicks VX in de kleur rood aan. Deze fiets is voorzien van een onderhoudsvrije riemaandrijving en wordt inclusief allriskverzekering aangeboden. De trapondersteuning kan ingesteld worden op drie standen: losjes zacht tot sportief, dagelijks gebruik en extreem gebruik.  

Een elegant ontwerp zorgt ervoor dat bij Velicks in tegenstelling tot veel andere pedelecs de accu onopvallend in het frame weggestopt kan worden. Verder is het frame gemaakt van licht aluminium en kun je met een volle accu tot wel honderd kilometer rijden. De Velicks is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en alle soorten fietsritten.

Elektrisch fietsen heeft de toekomst

Dat elektrisch fietsen de toekomst heeft, is wel duidelijk. De E-bikes maken steeds meer deel uit van het straatbeeld. Ze zijn vooral voor mensen die wat ouder
zijn of lichamelijke mankementen hebben een uitkomst. Een pedelec zorgt ervoor dat je ondanks de trapondersteuning toch in beweging blijft.  

Daarnaast gebruiken steeds vaker jongere mensen een elektrische fiets.  

Naar boven