JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Digitale techniek

Digitale techniek bij Conrad | Haal het maximale uit je modelspoorbaan

De digitale techniek die je bij Conrad vindt, biedt oneindig veel mogelijkheden. Elk onderdeel van je modelbaan kun je ermee tot leven brengen en individueel aansturen. Merken als Uhlenbrock en Märklin bieden veel digitale techniek, maar ook andere merken zijn bij Conrad te krijgen.

Digitale centrale kiezen

Een goede digitale centrale heb je in ieder geval nodig. Via deze centrale eenheid geef je opdrachten aan de digitale decoders op je baan. Let bij de aanschaf van de digitale centrale in ieder geval op het volgende:

• Zijn er genoeg aansluitmogelijkheden?
• Is de bediening prettig en logisch?
• Is het protocol gelijk aan dat van de decoders op je baan?
• Kan de centrale communiceren met de software die je wilt gebruiken?

Uiteraard is je budget bepalend bij de aanschaf van een digitale centrale. Gelukkig zijn ze in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Denk bij je beslissing wél aan de toekomst: de centrale moet geschikt zijn voor uitbreiding van je baan en voor toevoeging van veel digitale elementen.

Boosters

Een grotere baan, meerdere locs en digitale baanelementen: het vraagt allemaal stroom. Al snel ga je dan op zoek naar boosters. Boosters oftewel versterkers houden je treinen op snelheid en voorkomen uitval. Zelfs als er in je digitale centrale een booster zit, heb je toch vaak losse boosters nodig. Een booster biedt meestal ook extra functies, zoals kortsluitingsbeveiliging.

Controlepaneel of computer?

Hoe wil jij je modelbaan monitoren en besturen? Dat is heel persoonlijk. Misschien heb je genoeg aan enkele knoppen. Of je hebt juist de ambitie om een uniek, eigen controlepaneel te bouwen. Dat laatste kun je helemaal zelf doen, of met het track control systeem van Uhlenbrock . Dat systeem biedt speciale bouwstenen waarmee je snel naar eigen ontwerp een controlepaneel samen kunt stellen. 

Er is ook computersoftware te krijgen waarmee je je modelbaan kunt monitoren en besturen. Verder kun je de besturing op afstand regelen, met een afstandsbediening of joystick. Maar waar je ook voor kiest: bij Conrad vind je alles wat je nodig hebt om de baanbesturing te regelen zoals jij dat wilt.

Basis, toeters en bellen

Uiteraard heeft Conrad de nodige basistechniek voor je baan, zoals adapters, kabels en verdelers. Maar vergeet ook de leukste digitale techniek niet. Baanbezetmelders en terugmeldingsmodules geven je meer controle over je modelbaan. Remmodules en luidsprekers brengen je locs tot leven. Met deze onderdelen laat je de locs realistisch remmen en zullen ze eindelijk échte treingeluiden maken!

Naar boven