JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Digitale oscilloscoop Tektronix MSO4104B 1 GHz 20-kanaals 5 GSa/s 20 Mpts 11 Bit Digitaal geheugen (DSO), Mixed-signal

Tektronix
Bestnr.: 103633 - 89
Fabrikantnummer: MSO4104C+option MDO4MSO |  EAN: 4016138726107
 • Afbeelding kan afwijken
 • Digitale oscilloscoop Tektronix MSO4104B 1 GHz 20-kanaals 5 GSa/s 20 Mpts 11 Bit Digitaal geheugen (DSO), Mixed-signal
€ 26.136,00
incl. btw, excl. Verzendkosten
Uitverkocht, uit ons assortiment
 • 4 kanalen + 16 mixed signaal
 • Bandbreedte 1 GHz

Oscilloscoop MSO4104C + logica-analyserfunctie MDO4MSO

Productspecificaties

 • Waveform samplingrate (continu): >340.000
 • Rackmontage: 5 HE
Scherm
Kleuren-TFT
Beeldschermgrootte
26,4 cm
Tijdbasis
400 ps - 1000 s/div
Rasterafbuiging
1 mV - 10 V/div
Ingangsimpedantie
1 MΩ;50 Ω
Ingangskoppeling
AC, DC
Ingangsspanning
300 V
Voedingsspanning
115 V/AC; 230 V/AC
Gewicht
5.5 kg
Kalibreerbaar conform
ISO / DAkkS
Aantal analoge ingangen max.
4
Aantal digitale ingangen max.
16
Bandbreedte
1 GHz
Bijzonderheden
Digitaal geheugen (DSO)
Mixed-signal (MSO)
Logic-analyser
Breedte
439 mm
Categorie
Digitale oscilloscoop
Geheugendiepte/kanaal
20 Mpts
Hoogte
229 mm
Interfaces
USB
USB-host
Ethernet
LXI
Kalibratie
Zonder certificaat
Lengte
147 mm
Meetcategorie
CAT II 300 V
Resolutie
11 Bit
Samplingrate/kanaal
5 GSa/s
Scherm
1024 X 768 pix
Triggering
Edge, Sequence (B-trigger), Pulse Width, Runt, Logic, Setup and Hold, Rise/Fall Time, Video, Extended Video/I2C/SPI/CAN/I2S/LJ/RJ/TDM/ RS-232/422/485/UART/LIN (optie),
Type
MSO4104B

Downloads

Highlights & Details

 • 4 kanalen + 16 mixed signaal
 • Bandbreedte 1 GHz

Beschrijving

Hart van de serie MDO4000C is een eersteklas oscilloscoop met uitgebreide gereedschappen die iedere fase van het debugging-proces versnellen, van snel herkennen en registreren van anomalieën tot het doorzoeken van de signaalregistratie na te onderzoeken gebeurtenissen en analyseren van hun eigenschappen en van de alarmrespons.

Digitale fosfor-technologie met FastAcq voor snelle signaalregistratie
Voorwaarde voor het verhelpen van een designprobleem is de herkenning ervan. Ontwikkelingstechnici besteden veel tijd aan het opsporen van problemen in hun ontwerp. Zonder de juiste gereedschappen voor het verhelpen van storingen is deze taak tijdrovend en vaak ook frustrerend.

Dankzij de digitale fosfor-technologie met FastAcq kunt u een snel inzicht in de werkelijke werking van uw testobject krijgen. De hoge signaalregistratiesnelheid van meer dan 340.000 signalen per seconde en intensiteitsnuancering in real-time garandeert met hoge waarschijnlijkheid dat de in digitale systemen optredende problemen snel kunnen worden gedetecteerd: runt-impulsen, glitches, timing-problemen, enz.

Om de zichtbaarheid van zelden voorkomende gebeurtenissen verder te verbeteren, wordt helderheidsmodulatie gebruikt om aan te geven hoe vaak zeldzame transiënten ten opzichte van normale signaaleigenschappen optreden. In de FastAcq-registratiemodus zijn vier signaalpaletten beschikbaar.
• Bij het palet temperatuur wordt met behulp van kleurschakeringen de frequentie van het optreden aangegeven, dat wil zeggen, veelvoorkomende gebeurtenissen in warme kleuren zoals rood/geel en zelden optredende gebeurtenissen in koude kleuren zoals blauw/groen.
• Bij het palet spectraal wordt met behulp van kleurschakeringen de frequentie van het optreden aangegeven, dat wil zeggen, veelvoorkomende gebeurtenissen in koude kleuren zoals blauw en zelden optredende gebeurtenissen in warme kleuren zoals rood.
• Bij het palet normaal wordt met behulp van de standaard kanaalkleur (zoals geel voor kanaal 1) samen met grijstinten de frequentie van het optreden aangegeven, dat wil zeggen, vaak optredende gebeurtenissen worden licht weergegeven.
• Bij het palet geïnverteerd wordt met behulp van de standaard kanaalkleur samen met grijstinten de frequentie van het optreden aangegeven, dat wil zeggen, zelden optredende gebeurtenissen worden licht weergegeven.

Door deze kleurpaletten worden gebeurtenissen die in tijdsvolgorde frequenter en in het geval van zeldzame anomalieën minder vaak optreden op een snelle manier gemarkeerd.

De videofuncties kunnen met een optionele videotoepassingsmodule worden uitgebreid, die de meest uitgebreide keuze aan HDTV en door de gebruiker gedefinieerde (niet-standaard) video-triggers en een videobeeldmodus biedt, waarmee het mogelijk is om het beeld van het weergegeven videosignaal te zien - voor NTSC- en PAL-signalen. De optionele videoanalysefunctie is tijdens een testperiode van 30 dagen gratis te gebruiken. Deze automatische testperiode begint automatisch na de eerste inschakeling van het apparaat.

Embedded systems zijn praktisch niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken, vooral op het gebied van consumentenelektronica, auto-, medische-, computer en communicatietechniek, componentenelektronica, industrie en luchtvaart. Al deze verschillende apparaten - computerprinters, geldautomaten, ABS-systemen etc. - communiceerden tot nu toe via brede parallelle bussen met elkaar. In het embedded systems design worden parallelle bussen echter in toenemende mate vervangen door seriële bussen zoals I²C, SPI en CAN. Bij een seriële bus kan een enkel signaal adres-, besturings-, gegevens- en pulsinformatie bevatten; het debuggingproces wordt voor de ontwikkelaar evenredig complexer. Om hiervoor een oplossing te bieden, zijn bij de serie DPO4000 seriële bitpatroon-triggering, protocoldetectie en analysefuncties geïntegreerd zoals bij geen enkel ander apparaat in deze klasse waardoor het tot een ideaal hulpmiddel wordt voor debugging bij het werken met I²C, SPI CAN-Bus.

Uitvoering

 • 4 kanalen
 • 16 digitale kanalen
 • 26,4 cm (10,4") XGA-display
 • Wave Inspector voor efficiënte analyse
 • Max. Signaalregistratiesnelheid >340.000 signalen/s
 • Parallelle bus-trigger en analyse
 • Logic-trigger met MagniVu
 • Gelijktijdige weergave van XY en YT
 • Verticale/horizontale histogrammen
 • Netwerk-, USB- en VGA-interface
 • Digitale voltmeter/frequentieteller (gratis bij productregistratie) 4-cijferige ACeff-, DC- en AC+DCeff-spanningsmetingen, 5-cijferige frequentiemetingen.

Omvang levering

 • 4 passieve sondes TPP1000, 10:1 · Software · Fabriekskalibratiecertificaat · Netsnoer · Tas voor accessoires · 16-kanaals logic-probe · Logic-probe accessoireset · Gebruiksaanwijzing.
Vergelijkbare producten
Accessoires voordelig meebestellen
{{#if user.showB2bHint}} *excl. BTW, excl. verzendkosten {{else}} *incl. BTW, excl. verzendkosten {{/if}}
Naar boven