JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Voor gekalibreerde producten bent u bij Conrad aan het juiste adres

Conrad biedt u de mogelijkheid om vooraf gekalibreerde producten aan te schaffen. U kunt kiezen uit een ruim aanbod van artikelen die conform ISO of Dakks zijn gekalibreerd. 

De voordelen van gekalibreerde meetapparatuur:
 • Zekerheid over de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van uw meetresultaten
 • Voorkom onveilige situaties door foutieve meetresultaten
 • Garandeert de nauwkeurigheid van uw diensten aan uw klanten

Hoe gaat het in zijn werk?

Als u een product met een ISO- of Dakks-kalibratie bij Conrad bestelt, zal het product van ons magazijn naar onze kalibratiepartner (Testo Industrial) gestuurd worden. Hier zal het product gekalibreerd worden volgens de gewenste normen. Deze kalibratie zal worden vastgelegd op een certificaat dat garandeert dat de meetresultaten van het product in ieder geval gedurende 1 jaar voldoen aan de gestelde normen. Het certificaat (ISO of Dakks) zal vervolgens rechtstreeks met het product naar u toegestuurd worden. In het geval van kalibratie dient u rekening te houden met  1 week extra levertijd bovenop de reguliere levertijd. De kalibratiecertificaten zijn 1 jaar vanaf de keuring geldig. 

1. Magazijn

2. Kalibratie + certificaat

3. Eindgebruiker

Wanneer is kalibratie noodzakelijk?

Kalibratie van uw meetapparatuur heeft als doel om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van controles en metingen te kunnen garanderen.  Indien uw meetapparatuur voldoet aan de gestelde normen, weet u zeker dat u geen potentieel gevaarlijke of schadelijke afwijkingen in uw meetresultaten krijgt. Bij Conrad heeft u de keuze tussen het universele ISO-certificaat en de uitgebreide Dakks-certificering.

+

Meer info

ISO-certificaten

Sinds 1987 worden de kwaliteitscontrolesystemen van industriële bedrijven en ondertussen ook van de dienstensector, banken, verzekeringen, detailhandel, ziekenhuizen enz. gecertificeerd. Bovendien zijn er nog andere branche-specifieke eisen, normen en richtlijnen in de farmacie (CFR, GMP), bij voedingsmiddelen (HACCP) en autobranche (VDA, QS9000, ISO TS16949). Voor al deze richtlijnen is het invoeren en het onderhouden van een testmiddelmanagement een essentieel element. De ISO-certificaten (fabriekscertificaat) van Testo industrial service zijn prijsvriendelijke alternatieven voor DAkkS-certificaten.

 

Zij voldoen aan de eisen van:

 • ISO 9000:2000
 • ISO 10012-1
 • GMP
 • CFR
 • VDA
 • QS9000
 • ISO TS 16949
 • HACCP

DAkkS-certificaten

Sinds vele jaren werken geaccrediteerde laboratoria onder toezicht van de Duitse  AkkreditierungsStelle (DAkkS). Deze accrediteringsinstantie kan worden gezien als onderdeel van de Duitse overheid om de kwaliteit en betrouwbaarheid in de industriële meetsector te waarborgen. De in deze laboratoriums verkregen kalibratieresultaten hebben - na de staatsinstituten (in Duitsland de PTB) - de hoogste betrouwbaarheid en zijn zelfs voor de rechtbank maatgevend. Door internationale overeenkomsten en de wereldwijd geldende accrediteringsstandaard DIN EN ISO/IEC 17025 zijn deze erkend en geldig. Voor alle gebruikers van meetinstrumenten die een bijzonder hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid nodig hebben, zijn DAkkS-certificaten de oplossing. Vaak wordt testapparatuur op de volgende gebieden met DAkkS-certificaten gewaarborgd.

 • Fabrieks- en gebruiksstandaard
 • Expertises
 • Keuringsstations
 • Testlaboratoriums
 • HACCP

Verschillende laboratorium kalibraties

Het resultaat van een kalibratie en alle hiertoe noodzakelijke gegevens worden in een kalibratiecertificaat gerapporteerd.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen DAkkS- en ISO-certificaten.


Interesse? Vragen? 
Ons Business Team staat voor u klaar.

Bel ons

088-4285 490

Naar boven