JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Decoratiemateriaal

Decoratiemateriaal

Nu de winter weer nadert en de donkere dagen weer begonnen zijn, wordt het tijd je hobby weer nieuw leven in te blazen. Een bezigheid waar je al je creativiteit in kwijt kan is de modelbouw. Maar om natuurgetrouwe projecten te maken heb je goed materiaal nodig. Hier op conrad.nl is dat te vinden.

Kerststal decoratiemateriaal

Een bijzondere vorm van modelbouw is het maken van je eigen kerststal. Daar wil je natuurlijk goed materiaal voor gebruiken. Hier vind je mooie spullen van gerenommeerde merken als NOCH en Busch. Zij bieden voor dit seizoen onder andere strooimaterialen in allerlei natuurlijke kleuren als wintergroen, herfstkleuren en steenkleuren. Wil je een uitgebreidere opstelling maken om je kerststal meer tot zijn recht te laten komen, dan kan je bijvoorbeeld ook decormossen en beschilderde rotsen gebruiken.

Je eigen decoratiemateriaal maken

Wil je meer of iets anders? Dan kan je ook de omgeving zelf vorm geven. Daarbij kunnen de artikelen van Woodland goed van pas komen. Zij produceren onder andere steunplaten, draagplaten en modelbouwplaten. Hiermee kan je verhogingen creëren zodat je ook bergachtige taferelen kan maken en je ontwerp reliëf mee kan geven. En wat niet te koop is maak je zelf met behulp van gietvormen. In combinatie met vormfolie en modelleerpapier worden de mogelijkheden haast onbeperkt. Natuurlijk vereist dat wel wat oefening, maar met het gereedschap dat speciaal voor dit fijne werk ontworpen is, is het goed te doen.

Decoratiemateriaal het jaar rond

Ook na de winter blijft modelbouw een hobby waar je veel plezier aan kunt beleven. Er is dan ook meer op de markt dan alleen de bovengenoemde artikelen. Want op deze site vind je ook allerlei landschapsmatten, heggen, grasmatten, akkers in verschillende natuurgetrouwe kleuren. Ook kan je waterpartijen in je opstelling opnemen: deze maak je bijvoorbeeld met modelwater of watervalstof en kan je zelf in de vorm strijken die je wilt. Om het geheel een persoonlijk tintje te geven, vind je hier op conrad.nl ook speciale verf en kleine penseeltjes voor modelbouw zodat je je ontwerp de kleuren kan geven die je wilt. Op deze manier ben je nooit klaar en is er altijd wel iets nieuws te proberen.