bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Interessante feiten over MDE-apparaten

MDE-apparaten

Apparaten voor mobiele data-acquisitie (MDE) kunnen op veel manieren worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt om procesrelevante gegevens voor het bedrijf ter plaatse te lezen en op te slaan. Hierdoor kunnen gegevens snel worden doorgegeven, wat betekent dat bedrijfsprocessen in logistiek en buitendienst kunnen worden geoptimaliseerd en bijvoorbeeld voorraad snel kan worden geregistreerd.

  • Hoe is een MDE-apparaat gestructureerd?

  • Voor wie zijn MDE-apparaten geschikt?

  • Waar moet bij het kopen rekening mee worden gehouden?

  • Conclusie:

 

Hoe is een MDE-apparaat gestructureerd?

MDE-apparaten zijn ontworpen voor een breed scala aan toepassingen en hebben dus verschillende functies die van apparaat tot apparaat verschillen. Ze staan ook bekend als handscanners. Hun functies zijn echter complexer dan het louter verzamelen van gegevens. Ze lijken eerder op kleine handcomputers. Ze maken het mogelijk om onderweg activiteiten uit te voeren waarvoor normaal een pc nodig is.

Sommige apparaten gebruiken het Android-besturingssysteem dat bekend is van smartphones, andere gebruiken een versie van Windows Embedded CE of een eigen ontwikkeling. Ook qua technische structuur zijn veel apparaten voor mobiele data-acquisitie vergelijkbaar met smartphones, maar bieden ze belangrijke extra functies die ze aanzienlijk beter geschikt maken voor gebruik in bedrijven.

Ze hebben meestal aanzienlijk grotere Li-ion-batterijen geïnstalleerd, zodat ze een volledige werkdag meegaan met één lading. Zoals gebruikelijk bij mobiele apparaten, worden ze voornamelijk bediend via een touchscreen om toegang te krijgen tot de verschillende functies

Hiervoor bieden veel apparaten een toetsenbord, dat op sommige apparaten zelfs een groot deel van het bedieningsoppervlak uitmaakt. Hierdoor kunnen gegevens sneller worden ingevoerd, kunnen gegevens worden vastgelegd en is de scanner met één druk op de knop toegankelijk.

De scanner is meestal bevestigd aan het hoofdeinde van het apparaat en maakt het mogelijk om zowel lasercodes (zogenaamde 1D-codes) als QR-codes en dergelijke (zogenaamde 2D-codes) uit te lezen. Hierdoor kunnen producten snel worden geïdentificeerd en kan het werk in het magazijn aanzienlijk worden versneld.

De gegevens die zijn vastgelegd in het MDE-apparaat kunnen worden opgeslagen in het interne flashgeheugen en indien nodig worden gesynchroniseerd. Met geschikte radiodekking kunt u de informatie rechtstreeks via Bluetooth of WLAN naar het hoofdsysteem overbrengen zonder het interne geheugen te gebruiken. Om altijd de snelst mogelijke synchronisatie te garanderen, hebben de apparaten sterke WLAN-antennes en in sommige gevallen zelfs mobiele radio-ondersteuning.

 

Voor wie zijn MDE-apparaten geschikt?

MDE-scanners zijn geschikt voor elk bedrijf waarin regelmatig gegevens ter plaatse moeten worden verzameld. Hier kunt u de workflow aanzienlijk verbeteren, omdat u de documentatie rechtstreeks uitvoert en geen geschreven protocol hoeft over te dragen naar een digitale database. Ze helpen bij het inventariseren, zowel in het magazijn als in de detailhandel. Hier kunnen bijvoorbeeld de voorraden direct in het magazijn worden geteld en op fouten worden gecontroleerd.

De producten zijn snel te herkennen aan de barcode op de ingebouwde scanner. Ze zijn echter meer dan alleen een mobiele barcodescanner: ze kunnen worden gebruikt om nieuwe goederen tijdig opnieuw te bestellen als een bepaald product opraakt. Wanneer nieuwe goederen worden geleverd, worden ze snel geïdentificeerd door een scanner en overgebracht naar het ERP-systeem zonder dat u actief hoeft te zijn op de werkplek.

Ook in het veld hebben ze een goed figuur geslagen. Ze kunnen worden gebruikt om de communicatie met het hoofdkantoor efficiënter te maken en om gegevens sneller door te sturen. Met een MDE-apparaat kunt u ook gemakkelijk de goedkoopste route voor meerdere bestemmingen plannen en kostbare tijd besparen.

Dankzij de routeplanningsfunctie zijn de mobiele apparaten ook ideaal voor logistiek. Lege ritten worden vermeden met behulp van mobiele computers en tijd wordt bespaard tijdens het ophalen en afleveren dankzij de route-geoptimaliseerde gebruikersbegeleiding.

MDE-apparaten kunnen ook worden gebruikt op veel andere gebieden waar tijd kan worden bespaard door mobiele data-acquisitie en -overdracht. U vermijdt onnodige paden en dubbele of omslachtige gegevensinvoer, wat vooral gebruikelijk is in alle logistieke gebieden
de moeite waard in het bedrijf. Buitendienst, bijvoorbeeld in verkoop of service, profiteert ook aanzienlijk
MDE-apparaten waarmee routes kunnen worden geoptimaliseerd en contracten snel kunnen worden doorgestuurd naar het hoofdkantoor.

 

Waar moet bij het kopen rekening mee worden gehouden?

Vanwege het grote aantal toepassingsgebieden heeft Conrad verschillende MDE-apparaten met verschillende eigenschappen. Als u de workflow in uw bedrijf wilt versnellen met een of meer data-acquisitie-apparaten, is het de moeite waard om op enkele belangrijke gegevens te letten om het juiste product voor uw toepassing te vinden.

Dit omvat de plaats van gebruik. Afhankelijk van of het mobiele data-acquisitie-apparaat in uw eigen magazijn of kamers moet worden gebruikt voor inventaris- of controledoeleinden of in het veld, moet u een geoptimaliseerd ontwerp gebruiken.

Grotere apparaten met een speciaal toetsenbord en een grote batterij zijn geschikt voor gebruik op kantoor, terwijl de compacte apparaten met een groot touchscreen en ondersteuning voor mobiele telefoons een veel betere indruk maken in het veld.

Als u het apparaat in het magazijn gebruikt om de inventaris vast te leggen, moet de scanner te allen tijde gemakkelijk toegankelijk zijn. Daarnaast heeft een robuuster apparaat voordelen als het apparaat op de grond valt. Naast hun schokbestendigheid garanderen lezers met IP-certificering bescherming tegen stof en water.

Afhankelijk van de toepassing moet u ook letten op de radio- en interface-apparatuur. Apparaten die zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis zijn uitgerust met ondersteuning voor WLAN en mobiele radio via UMTS en LTE, evenals Bluetooth en NFC, maar sommige hebben alleen een micro-USB-verbinding. De mobiele data-acquisitie-apparaten voor gebruik in het magazijn of in productie bieden daarentegen verbindingen zoals RS232- of SD-kaartlezers, maar doen het zonder de mobiele radio-functionaliteit.

Waarschuwing: niet elk apparaat leest alle soorten barcodes. Sommige kunnen alleen streepjescodes (zogenaamde 1D-codes) verwerken en zijn daarom beperkt in het toepassingsgebied. Als u niet zeker bent van uw aankoop of als u nog vragen heeft, zal ons klantenserviceteam u graag persoonlijk advies geven.

 

Conclusie:

MDE-apparaten zijn handcomputers die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in bedrijven, waarmee u de efficiëntie en productiviteit in uw bedrijf aanzienlijk kunt verhogen. Ze kunnen worden gebruikt om gegevens vast te leggen waar ze zich voordoen, hetzij in het veld of in het magazijn. Daartoe maken ze de constante uitwisseling van gegevens tussen medewerkers en het ERP-systeem mogelijk, wat het werkproces versnelt en fouten voorkomt.