JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

Dashcams
Zorg voor bewijs bij een ongeval

Meer info

Dashcams leveren onomstootbaar bewijs na een ongeval

Ongevallen in het verkeerd leiden vaak tot eindeloze discussie over wie fout zit, en wie het bij het rechte eind heeft. Als er geen getuigen en/of verkeerscamera’s aanwezig zijn kan het leiden tot een “welles, nietes” discussie waar geen concrete punten uitkomen.

Wanneer u in het ongelijk wordt gesteld kan dit nare gevolgen hebben voor uw schade. Als u bijvoorbeeld een WA verzekering heeft wordt alleen de schade aan derden vergoed. U zult dan zelf voor de kosten van uw eigen schade moeten opdragen, ook al is het misschien uw schuld niet. In zulke gevallen kan een dashcam onomstootbaar bewijs leveren.

Dashcam

Een Dashcam is een camera die u aan uw vooruit of op uw dashboard monteert. Met deze camera kunt u uw ritten vastleggen op video. Mocht u een ongeval krijgen kunt u aantonen dat het niet uw schuld is, alles staat namelijk vast op video. De video’s worden tijdens de rit opgeslagen op een SD-kaart waarna u deze uit kunt lezen via een PC.

Sommige dashcams beschikken over een beeldscherm zodat u meteen kunt aantonen wat er gebeurt is. Via uw 12V sigarettenaansteker kunt u uw dashcam van stroom voorzien, maar de meeste dashcam’s hebben een ingebouwde accu voor de korte ritjes. Dit videosysteem is ideaal geschikt voor mensen die vaak op weg zitten en rijden op de snelweg in de Randstad.

In het drukke verkeer worden dingen vaak over het hoofd gezien maar met een dashcam heeft u altijd het juiste bewijs.

Dashcam opnamefuncties

Ook dashcam’s zijn er in verschillende uitvoeringen. Waar bij sommige alleen videobeelden worden opgenomen koppelen andere dashcam’s GPS coördinaten en snelheid aan de video.

Het voordeel van dit laatste is dat u ook uw snelheid kunt aantonen. De snelheid en GPS informatie wordt namelijk in de video geschreven zodat het perfect gesynchroniseerd is met uw camera opname’s. 

Pleziertochten vastleggen met een dashcam

Naast het nodige bewijs bij ongevallen kan een dashcam ook voor plezier zorgen. Denk bijvoorbeeld aan vakantietripjes, laat aan uw familie thuis zien waar u bent geweest.

Of maak uw eigen videoverslagen als u de bergpassen in bijvoorbeeld de Alpen trotseert. Steile hellingen, scherpe haarspeldbochten en diepe ravijnen doen het hart van iedere chauffeur sneller slaan. Neem deze ervaringen mee maar huis en maak er uw eigen reisverslag van.

Naar boven