bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over CEE stroomverdeler

  • Wat zijn CEE-stroomverdeler?

  • Hoe moeten CEE-verdeler opgebouwd?

  • Welke CEE-stroomverdeler worden aangeboden?

  • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over CEE-verdelers

Wat zijn CEE-stroomverdeler?

CEE-stroomverdeler zijn met CEE-stekkerverbindingen, om een ingangsspanning voor meerdere verbruikers worden verdeeld. De afkorting CEE is een eingeburgerter begrip voor stekkers, stopcontacten en koppelingen vooral voor industriële toepassingen in de internationale standaard IEC 60309 worden beschreven. Het gaat hierbij om rode connector voor driefasenstroom met 400 Volt nominale spanning en blauwe connector met 230 Volt nominale spanning.

De afkorting CEE stand einst voor "Commission internationale reglementation en vue de l'goedkeuring de l'apparaten electrique". Sinds 1985 heeft deze commissie iecee en is een standaard orgel van IEC, de internationale elektrotechnische commissie.

CEE-stroomverdeler worden overal gebruikt, waar slechts enkele stroombronnen beschikbaar zijn, maar veel apparaten met deze aansluitingen gebruikt moeten worden. Het gebruik bijv. zijn bouwplaatsen.

Het toegestane temperatuurbereik voor gebruik de CEE-stroomverdeler bedraagt -25 tot +40 graden Celsius.

 

Hoe moeten CEE-verdeler opgebouwd?

CEE-verdeler

CEE-stroomverdeler bestaan uit een behuizing, het meest bestand tegen grove mechanische belastingen in ruwe omstandigheden is ontworpen. Hierbij wordt in de regel de beschermingsklasse IP44 treinen beveiligt, wat betekent dat deze verdeeldozen tegen vaste voorwerpen met een diameter groter dan of gelijk 1 millimeter en toegang met een draad en tegen sproeiwater van alle kanten beschermd zijn. De stroomtoevoer geschiedt of via een eruit geleide kabel en CEE-stekker of een afzonderlijke CEE-verlengkabel die aan de ingangs koppeling van de verdeler wordt aangesloten.

Veel verdeelkasten zijn met eigen aardlekschakelaars en zekeringen , om dat te beliefernde het stroomnet te beschermen.Als uitgangen zijn beschikbaar CEE koppelingen en -stekker en geaarde stopcontacten beschikbaar. In sommige toepassingen is het mogelijk, verbindingen via RJ45-aansluitingen door te schuren.

Als speciale model vindt u zogenaamde energie zuilen . Deze verdeeldozen zijn voor een bevestigde opbouw bijvoorbeeld op campings, Bootsanlegern of in openbare parken te gebruiken . Dienovereenkomstig beschikt u over een hogere beschermingsgraad van IP54 met stofbescherming en volledige bescherming tegen aanraking en beveiliging tegen sproeiwater van alle kanten. De stroomtoevoer vindt plaats bij deze modellen via schroefklemmen. De geanodiseerde aluminium behuizing zijn extreem weerbestendig en alle elektrische componenten zijn in een gesloten kunststof behuizing ondergebracht.

Gedurende enkele CEE-stroomverdeler gebruikt de kleuren voor de behuizing gekozen om uw zichtbaarheid te garanderen. Voor het opbergen is er stapelbare verdeler.

 
 

Welke CEE-stroomverdeler worden aangeboden?

In zakelijke klanten shop van Conrad heeft naast nieuwtjes en aanbiedingen, klantbeoordelingen en merken (Producent) elektrotechnische criteria voor de keuze van CEE-stroomverdelers ter beschikking. Dat zijn afzonderlijk:

  • Nominale ingangsstroom versprongen selecteerbaar van 16 tot 125 Ampères
  • Aantal geaarde stopcontacten 1 tot 9 (als uitgangen)
  • Aantal CEE-koppelingen van 1 tot 6 (als uitgangen)
  • Categorie als CEE-ophangbare verdeler, als lege behuizing, CEE-stroomverdeler en als energiezuil

Voor alle CEE-stroomverdeler biedt Conrad een op 48 maanden verlengbare langdurige garantie aan.

 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over CEE-verdelers

CEE-verdeler

Wat is bij het gebruik van CEE-stroomverdelers gaat?

  • Het gebruik van de stroomverdeler mag alleen door personen met relevante elektronische kennis en ervaring, die zich met de bedieningshandleiding vertrouwd hebt gemaakt. Dat geldt ook voor reparaties die alleen met originele reserveonderdelen mag worden uitgevoerd, daarmee de veiligheid en indien nodig de garantie van het apparaat behouden blijven.
  • Controleer voor het gebruik van een stroom verdeler, dat eventueel aanwezige veiligheidsvoorzieningen als foutmeldingen stroomschakelaar en zekeringen intact zijn.
  • Stekker en koppelingen moeten altijd volledig in de tegenhanger kunnen worden gestoken.
  • Ordenen en bescherm gebruikte kabelverbindingen . Slecht beveiligde kabel en de aangesloten toestellen of gereedschappen kunnen over gevaarlijke bronnen worden en verwondingen veroorzaken.
  • Breng geen veranderingen op het apparaat of op de componenten tegen.
  • Gebruik geen adapterstekkers in combinatie met deze Stroomverdelers .
  • Trek de toevoerleidingen niet langs scherpe hoeken of voorwerpen, en vermijd sterke knikken van de toevoerleiding en de leidingen van de aangesloten verbruiker.
  • Vermijd het rijden over de stroomverdeelkast en aangesloten leidingen en stekker net als niet-reglementair mechanische belastingen .
CEE-verdeler
  • Houd stroomverdeler afstand van warmtebronnen , en stel het apparaat tijdens gebruik op een locatie die aan, welke van de beschermingsklasse van CEE-den stroomverdeler. Let erop dat het apparaat niet in het water staat.
  • Bij gebruik van den stroomverdeler in de open lucht sluit slechts elektrische verbruikers aansluiten die goedgekeurd voor gebruik buitenshuis zijn.
  • Werkt u met CEE-stroomverdelers niet in omgevingen, waar zich ontvlambare en/of brandbare vloeistoffen, gassen of stoffen bevinden, wanneer deze niet uitdrukkelijk daarvoor geschikt zijn. Aangesloten elektrische gereedschappen kunnen vonken stof of dampen kunnen ontbranden.
  • Zorg ervoor dat aan te sluiten verbruiker uitgeschakeld zijn. En dat geldt met name voor de elektrisch aangedreven machines die anders zelfstandig opstarten werden (bijvoorbeeld een boormachine).

Hoe maakt zich defecte CEE-stroomverdeler voor?

  • Kabel- en/of isolatie breuk, speciaal op apparaten doorvoeren
  • Corrosie van de connectorpinnen of -bussen in stekkers en koppelingen, die de stroom verminderen
  • Complete uitval van de aangesloten verdeler en de daarachter aangesloten apparaten
  • Stroomschommelingen op de uitgangen (aansluitingen B)
  • Abnormale opwarming van de stekkers en de verbonden kabels
  • Een schakelvlamboog bij het verbreken van de verbinding met de onder belasting heeft verhoogde slijtage tot gevolg
  • Mechanische beschadigingen, zoals barsten of mogelijk splinters op de behuizing van de CEE-verdeler resp. op de stekkers of koppelingen