Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Bent u op zoek naar een modelbouwproduct? Bestuurbare helikopters, RC auto's, drones, RC boten, u vindt wat u wilt hebben. Honderden modelbouw producten voor elk budget en elk niveau. Kant-en-klaar of in bouwpakket, wij wensen u veel hobbyplezier!

  De fascinatie van modelbouw

  Modelbouwers houden van de uitdaging om dingen in kleine formaten na te maken die al in grote formaten bestaan. Als de modellen vervolgens op afstand worden bediend (RC = Radio Controlled of Remote Controlled), is het de bedoeling om de replica op schaal getrouw aan het origineel te verplaatsen en in de schijnwerpers te zetten. Het maakt niet uit of het voltooide model rijdt, zwemt of vliegt.
  Tot dan zijn er echter veel kleine en grote hindernissen die moeten worden overwonnen. En dat is precies wat modelbouwers zo leuk vinden aan hun hobby. Want naast kennis van materiaalverwerking, elektronica en techniek zijn bij het maken van modellen ook creativiteit, vindingrijkheid, instinct en veel geduld vereist.

  Het moment dat de eerste afslag of de eerste rondvlucht perfect werkt, is een heel bijzonder moment voor de trotse modelbezitters. U herkent zich hier alleen in als u een echte modelbouwer bent. 

  De verschillende modelbouwgebieden

  Net zo divers en veelzijdig als de grote rolmodellen, zijn de mogelijkheden met de RC-modellen op kleinere schaal. Modelbouwers hebben daarnaast de mogelijkheid en de vrijheid om een ​​groot aantal van de meest interessante variaties binnen een modelcategorie te gebruiken.

  Welke soorten modelbouw vindt u in ons assortiment?

  In ons uitgebreide assortiment vindt u een breed scala aan modellen voor urenlang hobbyplezier.


  Modelauto's

  Kit, bijna klaar of rijklaar

  Het maken van automodellen is leuk en geeft ook basiskennis op het gebied van voertuigtechnologie. Want als de toekomstige modelautobestuurder een bouwpakket heeft gekozen, moeten er veel verschillende kleine onderdelen worden gemonteerd en vastgeschroefd. De kits hebben goede montage-instructies die u stap voor stap door de montage leiden. En wie ooit een differentieel in een op afstand bestuurbare auto heeft gemonteerd, zal ook begrijpen hoe het werkt en waarom het absoluut noodzakelijk is in zowel de modelauto als in de grotere modellen.

  Maar ook de Ready to Run automodellen (RtR), die rijklaar worden aangeboden, bieden volop leerpotentieel. Zeker wanneer er onderdelen aan de op afstand bestuurbare auto moeten worden vervangen bij een storing of voor reparatiedoeleinden. Wanneer een automodel wordt aangeboden als Almost Ready to Run (ARR), is deze grotendeels voorgemonteerd. In tegenstelling tot de RtR-modellen ontbreken de afstandsbediening, de motor, de accu en de oplader.

  Voor veel modelrijders is het belangrijk te weten of het model voor weggebruik (op de weg) of voor offroad-gebruik (offroad) moet worden ontworpen. Bij twijfel kunt u beide doen met een buggymodel.

  En dan is er ook nog de vraag van de drive die moet worden opgehelderd. Waar de voor- en nadelen van een elektrische aandrijving met brushed of brushless motor liggen, welke aandrijving meer snelheid oplevert of dat een nitro- of benzinemotor de betere oplossing is, zullen we aan onze kant verduidelijken bij de modelauto's.

  RC vliegtuigen

  Niet alle vliegmodellen zijn hetzelfde

  Niet elk vliegmodel dat er gewoon geweldig uitziet, is even gemakkelijk te vliegen. Een strakke belijning en de goed uitgevoerde kleuring zeggen niets over de daadwerkelijke vliegeigenschappen van een model. Vooral beginners worden vaak misleid door de eerste visuele indrukken. Het vergt vaak jaren van oefening om een ​​strakke jet of een hogesnelheidsvliegtuigmodel te besturen zoals het origineel is of om weer zacht en veilig te landen.
  In ons assortiment vindt u een breed scala aan modellen zijn die veel gemakkelijker te vliegen zijn voor beginners, die ook extreem robuust zijn en er echt goed uitzien. Nog een voordeel: instapmodellen worden vaak als RtF (Ready to Fly) aangeboden in complete sets inclusief afstandsbediening.

  Zeer populair op het gebied van modelvliegtuigen is het zweefvliegen, waarbij de thermiek wordt gebruikt op de vlakke of hellende opwaartse luchtstromen in heuvelachtig terrein. Bij optimale weersomstandigheden zijn urenlange vluchten zonder motor mogelijk. Omdat echter niet elke modelpiloot een geschikt vlieggebied op een helling voor de deur heeft, worden in de laaglanden vaak modelsleepvliegtuigen of elektrische aandrijvingen gebruikt om met modelzweefvliegtuigen op te stijgen. De elektrische aandrijvingen bieden het voordeel dat u zonder hulp van buitenaf meerdere keren per acculading omhoog kunt klimmen. De uitdaging is dan om zelfs de zwakste velden met opwaartse luchtstroom te herkennen, ze vakkundig te omcirkelen en zo toch te zweven als anderen allang geland zijn.

  Om ervoor te zorgen dat de propeller aan het uiteinde van de romp van een elektrisch zweefvliegtuig geen onnodige weerstand genereert tijdens het glijden, klapt hij terug als de motor wordt uitgeschakeld.

  Indoor modelvliegtuigen

  Vooral in de wintermaanden, wanneer het nat, koud, donker en oncomfortabel is op het modelvliegveld, zijn ambitieuze modelpiloten zeer terughoudend om hun hobby's op te geven. De oplossing: indoor- of micromodellen! De kleine, lichte en wendbare vliegtuigen zijn perfect ontworpen om in grote ruimtes zoals opslag of sporthallen te vliegen.

  Compacte en koppelrijke elektromotoren, die worden gevoed door LiPo-accu's met hoge capaciteit, leveren voldoende vermogen. In combinatie met navenant grote roeruitslagen vliegen deze modellen letterlijk in hoeken in plaats van bochten.

  Model helikopters

  Tot een paar jaar geleden werden op afstand bestuurbare helikopters beschouwd als de onbeperkte eerste klasse in modelvliegkringen. Geen wonder, want de ingewikkelde mechanica met alle hendels en koppelingen schrikte veel modelpiloten af ​​en waren meer ontworpen voor absolute specialisten. Bovendien vereiste het besturen van een helikopter veel ervaring en nog meer instinct. Met de komst van de helikopter met dubbele rotor veranderde het tij. Deze beginnersvriendelijke modelhelikopters zijn eenvoudig gebouwd en vliegen extreem stabiel.

  Menig vleugelpiloot ontdekte zijn talent voor het vliegen met deze helikopters.

  RC helikopters

  Maar de ontwikkeling stopte ook niet bij RC-helikopters en acrobatische helikopters. Steeds betere stabilisatiesystemen maken peddelloze rotorkoppen mogelijk die veel eenvoudiger zijn geconstrueerd. Het vliegen met modelhelikopters is daarmee geen kinderspel, maar wel een stuk gemakkelijker.
  Het is niet langer een verrassing dat turbine-aangedreven modeljets helikopters uit de hoogste klasse hebben verdreven.

  Desalniettemin zijn krachtige aerobatische modelhelikopters of helikopters op prototypische schaal nog steeds absolute blikvangers op onze modelvliegvelden en populair bij zowel piloten als toeschouwers.

  Drones, quadrocopters en multicopters

  De snelle ontwikkeling van sensortechnologie, zoals de MEMS-sensoren (Micro-Electro-Mechanische-Systemen), die gebruikt worden om acceleratiewaarden vast te leggen, openen volledig nieuwe mogelijkheden op het gebied van modelbouw. In tegenstelling tot modelhelikopters, die complexe mechanica vereisen voor bediening en besturing, worden alleen propellers met borstelloze motoren met een hoog koppel gebruikt in quadrocopters, multicopters* of drones. Er is niets meer op het gebied van mechanica. De vluchtstandstabilisatie neemt een slimme sensorelektronica over en de vlucht in een bepaalde richting vindt alleen plaats door de snelheid van de propellers te veranderen. Het is eigenlijk heel simpel.
  * In tegenstelling tot quadrocopters, die met 4 motoren werken, hebben multicopters 3, 6, 8 of zelfs meer aandrijfmotoren, elk met een propeller.

  Vliegende camerastatieven

  Er zijn nu quadrocopters of drones in een grote verscheidenheid aan ontwerpen en maten. Veel van de instap quadrocopters of drones zijn vaak al uitgerust met camera's. Met een druk op de knop op de zender worden tijdens de vlucht foto's of video's opgenomen.
  De quadrocopters van hogere kwaliteit, waarvan sommige zijn uitgerust met HD-camera's met hoge resolutie en cardanische ophangingen (camerastabilisatiesystemen), leveren aanzienlijk betere resultaten. Bewegingen van de quadrocopter of de drone worden gecompenseerd en de video's zijn absoluut trillingsvrij. Overigens: een deel van de videosignalen gaat rechtstreeks naar de smartphone of tablet van de piloot.

  In de FPV-modus (First Person View) worden de camerasignalen naar de monitorbril van de piloot gestuurd, zodat hij het gevoel heeft dat hij zelf in de cockpit van zijn helikopter zit. Een heel bijzondere vliegervaring.

  Racecopter, de snelle en behendige drones

  Van 0 tot 100 in minder dan 2 seconden, dit zijn acceleratiewaarden waar sportwagenbezitters alleen maar van kunnen dromen. Voor professionele racecopters is dit echter een fluitje van een cent. 

  Modelschepen: geweldige schepen in klein formaat

  Modelschepen of RC-boten zijn erg leuk in en op het water. Of het nu gaat om een ​​razendsnelle raceboot, een prototypisch luxejacht, een sonore garnalenboot die mee sjokt of een elegant glijdende zeilboot: op het gebied van op afstand bestuurbare schepen is er bijna niets dat niet bestaat.
  Voor scheepsmodelbouwers gaat het niet alleen om plezier buitenshuis in de frisse lucht. Ook het bouw- en knutselplezier in de hobbykelder wordt niet verwaarloosd. Vooral voorbeeldgetrouwe scheepsmodellen zijn liefdevol ontworpen, dankzij een breed scala aan accessoires zijn de schepen voorzien van veel details en tevens voorzien van schakelbare speciale functies. Er zijn bijna geen grenzen aan creativiteit, hooguit vanwege het aantal kanalen op de afstandsbediening. Maar zelfs hier zijn er nu praktische oplossingen.

  Instapmodel boten

  Voor plezier aan de zwemvijver hoeft u niet te gaan zwemmen. Vaak is het voldoende om uw voeten in het water te laten bungelen en met de kinderen te racen met modelboten. Vooral op instapniveau is de verscheidenheid aan typen zo groot dat iedereen zeker het model vindt dat hij zoekt. Dit maakt modelvaren leuk voor jong en oud, waardoor het zwemseizoen wat langer wordt.

  Model zeilboten

  Er is nauwelijks een modeltak waar de modellen zo ontspannen worden verplaatst als bij de modelzeilboten. Vanaf de start zonder motor, alleen met de kracht van de wind, is dit ook een zeer milieuvriendelijke vorm van modelsport. Maar wanneer meerdere modelzeilboten zich voorbereiden om in een regatta te varen, zijn visie bij het manoeuvreren en slimme bediening van de zeilen vereist.

  Functioneel model maken

  Bouwvoertuigen en meer

  Naast modelauto's, modelvliegtuigen, modelschepen, modelhelikopters, helikopters en dergelijke zijn er nog veel meer apparaten en voertuigen die op kleinere schaal echt leuk zijn. Vooral op de bouwplaats met graafmachines, rupsen, vrachtwagens en andere machines en voertuigen zijn er veel interessante modellen die op modelschaal erg populair zijn bij jong en oud.

  Naast de prototypische replica, zoals de naam suggereert, ligt de nadruk op de uitgebreide functie. En dan b.v. de dumptrucks zijn echt zwaar beladen.

  Maar ook landbouwvoertuigen met alle verschillende aanbouwdelen zijn erg populair bij modelbouwliefhebbers.

  Modelbouw van vrachtwagens

  Het maakt niet uit of u vrachtwagen, tractor of truck zegt tegen de grote en energieke metgezellen die ervoor zorgen dat b.v. de schappen in onze supermarkten vol liggen. Slechts één ding is erg belangrijk voor modelbouwers: uw model moet een exacte kopie zijn van het grote model. De perfecte constructie is natuurlijk net zo belangrijk als een volledig functioneel verlichtingssysteem en de juiste voertuiggeluiden. En als de virtuele luchtdrukrem sist en de dieselmotor akoestisch start, moet de bestuurderscabine natuurlijk even trillen met de zuigers.

  Wanneer zo'n absoluut prototypisch truckmodel inclusief aanhanger vervolgens op de millimeter nauwkeurig wordt gemanoeuvreerd, gaat het hart van het model truck sneller kloppen.

  Modelbouw elektronica

  Het summum in de modelassemblage is de modelelektronica. Wat heeft u aan het mooiste model als er geen bruikbare afstandsbediening of effectieve aandrijving voorhanden is? De ontwikkeling van technologie in de afgelopen jaren heeft grote sprongen gemaakt.

  Afstandsbedieningen voor modelbouw

  Gelukkig zijn de tijden voorbij dat analoge afstandsbedieningen op 27 MHz, 35 MHz of zelfs 40 MHz werkten. Wat een drama was het elke keer als, door een dubbele bezetting van een kanaal, razendsnelle automodellen oncontroleerbaar door het gebied scheurden en modelvliegtuigen plotseling uit de lucht vielen. Moderne afstandsbedieningen werken nu op 2,4 GHz, zijn digitaal gecodeerd en bieden dankzij het LBT * -frequentiehoppingproces maximale bedrijfszekerheid. Zelfs meerdere zenders kunnen tegelijkertijd worden bediend in een besloten ruimte op een racecircuit of een modelvliegveld. Bovendien gebruiken veel systemen het retourkanaal voor de telemetriefunctie om waarden te verkrijgen zoals motortemperatuur, motorstroom, snelheid, ontvangerspanning of -hoogte, direct op de zender. De gebruiker hoeft alleen te beslissen of hij een afstandsbediening met een draaiknop of pistoolgreep of een handzender / bureauzender wil gebruiken voor zijn model.

  * Listen Before Talk: Voordat de zender en de ontvanger automatisch naar een ander kanaal overschakelen, controleren ze eerst of de nieuwe frequentie echt onbezet is. De frequency hopping-technologie komt oorspronkelijk van draadloze telefoons, waar de nodige interferentie- en afluisterbeveiliging is bereikt door snel wisselende frequenties tussen het basisstation en het mobiele gedeelte.

  Servo's

  Om ervoor te zorgen dat de stuurcommando's van de zender in het model worden omgezet in een mechanisch uurwerk, gebruiken modelbouwers al sinds de oudheid servo's. Maar digitale technologie heeft ook zijn weg gevonden naar deze onmisbare modelbouwcomponenten. Waren analoge servo's de afgelopen decennia nogal traag, dankzij digitaal motormanagement en hoogwaardige motor / transmissie-combinaties, zijn ze uitgegroeid tot echte krachtpatsers met sprinterkwaliteiten. En dat ondanks zijn compacte formaat en lage gewicht. En met de toename van de bedrijfsspanning van 4.8V naar 6V of 7.2V kwam er een extra toeslag voor vermogen en snelheid.

  Batterijen en oplaadtechnologie

  Maar ook op het gebied van batterij- en laadtechniek zijn de technische ontwikkelingen enorm vooruitgegaan. De zeer giftige nikkel / cadmium-batterijen die jaren geleden gebruikelijk waren, zijn nu volledig verdwenen uit de modelaandrijvingen. Lithium-polymeerbatterijen met een ca. 4 keer hogere energiedichtheid hebben ze over de hele linie vervangen.
  In combinatie met borstelloze motoren met hoog koppel zijn sommige elektrische modellen zo krachtig dat sommige modellen met een luid gierende verbrandingsmotor het niet meer kunnen bijhouden.

  Maar niet alleen dat, dankzij krachtige laders met slimme individuele celbewaking, zijn de LiPo-batterijen in een mum van tijd opgeladen en klaar voor de volgende reis of vlucht.