JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Westinghouse plafondventilatoren voor een frisse wind in huis

Nooit meer last van muggen

Je ziet ze steeds meer in Nederland: plafondventilatoren. Voor de een is het een modieus gadget, verwijzend naar oude filmklassiekers zoals Key Largo, voor een ander is het een mogelijkheid om de energierekening laag te houden, zonder te bezuinigen op comfort.

Ook wordt gewezen naar de lichte turbulentie in de lucht die de draaiende plafondventilator produceert waardoor vliegende insecten, zoals muggen, worden afgeschrikt en overlast door insectenbeten wordt voorkomen.

U hoeft niet bang te zijn voor geluidsoverlast. Door de uitgebalanceerde motor en het uitgekiende ontwerp draait de ventilator fluisterstil.

Redenen genoeg om een plafondventilator bij u thuis te installeren. Plafondventilators zijn minder duur dan je zou verwachten, voor minder dan 100 euro heb je al een behoorlijk luxueuze uitvoering. Door de energiezuinige aandrijving valt ook het energieverbruik mee. Zeker als je dat vergelijkt met het energieverbruik van airconditioning.

Fluisterstil

De plafondventilatoren van Westinghouse zijn eenvoudig zelf te installeren en staan garant voor langdurig gebruiksplezier. 

Duurzamer milieu

Plafondventilatoren hebben een tweevoudige werking. Op warme, tropische dagen brengen ze zachtjes draaiend verkoeling in de ruimte waarin ze hangen en als het buiten koud is en binnen de kachel wordt gestookt, zorgen plafondventilatoren voor een prettig binnenklimaat door de naar boven trekkende warme lucht te verspreiden.

Hiermee wordt de gegenereerde warmte effectiever benut en draagt een plafondventilator bij aan lagere stookkosten en een duurzamer milieu.

Opties

Bij Conrad vind je een uitgebreid assortiment van plafondventilatoren en de daarbij behorende accessoires van de fameuze, Amerikaanse fabrikant Westinghouse voor elk interieur en in elke denkbare stijl. Hieronder een overzicht van de keuzeopties:

  • Behuizing: van stoer industrieel tot modern chroom
  • Ventilatorbladen: houtkleurig, zwart, wit, metaalkleurig
  • Aantal ventilatorbladen: 3 - 6
  • Afmeting: van 76 - 132 cm doorsnede
  • Inclusief afstandsbediening
  • Inclusief (dimbare) verlichting
  • Verlengstang nodig? (Alleen bij hoge ruimtes)

Bedenk bij de keuze voor een plafondventilator dat een grote ruimte een grotere ventilator nodig heeft dan een kleine ruimte. Ook het aantal ventilatorbladen is bepalend voor de effectiviteit van de plafondventilator. Een plafondventilator met 3 bladen verplaatst minder lucht dan een vergelijkbare met 6 bladen.

Om de effectiviteit van een plafondventilator in hoge ruimtes te verhogen kan een verlengstang worden toegepast. De verlengstang wordt geplaatst tussen de behuizing en de draaiende ventilator zelf. Hierdoor komt het draaiende deel van de plafondventilator lager te hangen.

Voor het gebruikersgemak worden sommige plafondventilatoren geleverd met afstandsbediening. Ook plafondventilatoren met verlichting zijn een optie. Voor sommige types is de verlichting zelfs dimbaar met de afstandsbediening.

Naar boven