JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Logitech | Dé Ontwikkelaar van Computerrandapparatuur

Logitech is een bekende ontwikkelaar van computerrandapparatuur. Het merk biedt een uitgebreid assortiment aan computermuizen, toetsenborden, webcams, speakers, headsets en wireless devices. Ook bij veel gamers is dit merk zeer geliefd door alle handige gadgets waarmee ze nog betere controle krijgen over hun spel. Innovatie en optimale kwaliteit is bij Logitech zeker gegarandeerd.

U kunt bij Logitech kiezen uit de volgende productcategorieën:

  • Muizen en toetsenborden
  • Toebehoren mobiele apparatuur & telefonie (tablet, smartphone)
  • Koptelefoons en gamingheadsets
  • Speakers
  • Video & webcams

Ontstaan van Logitech

Het succes van het Zwitserse Logitech loopt parallel aan de opkomst en ontwikkeling van de computermuis. In 1981 werd het opgericht door een aantal academische technici die verbonden waren aan de Technische Hogeschool van Lausanne. Daar werkte wetenschapper Jean-Daniel Nicoud succesvol aan het verfijnen van de muis. Logitech nam vervolgens de productie van het nieuwe ontwerp voor zijn rekening. Daarna nam het bedrijf een grote vlucht, vooral toen in 1991 de draadloze muis werd ontwikkeld. Rond 1984 had het al een ‘staartloze’ muis met infraroodsensor op de markt gebracht. Maar zeven jaar later werd dit vervangen door radiotechnologie. Een ware primeur. 

Draadloze interfaces & home entertainment

In de daaropvolgende jaren legde Logitech zich volledig toe op het ontwikkelen van interfacesystemen. Dat begon met bedrade randapparaten om de interactie tussen mens, computer, internet, audio en thuisentertainment mogelijk te maken. En al snel werd dat opgevolgd door geavanceerde draadloze PC-navigatiesystemen, Bluetooth technologie, game-equipment en apparatuur voor persoonlijke en professionele videocommunicatie. 

Optimale geluids- en beeldweergave, bedieningsgemak, uitgelezen design en een gedegen kwaliteit; het zijn allemaal aspecten waar Logitech zich graag mee onderscheidt. Bovendien worden de meeste producten zo ontwikkeld dat ze op intuïtieve wijze kunnen worden gebruikt.

Logitech heeft inmiddels meerdere vestigingen wereldwijd, maar het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Lausanne. Daar bevindt zich ook het grootste onderzoekslab van het bedrijf.

Nieuwe G-Prodigy lijn voor gamers

Voor intensieve computergebruikers, zoals gamers, heeft Logitech een aparte lijn randapparatuur gelanceerd met aangepaste ergonomie en technologie. Deze zogenaamde G en G-Prodigy serie is afgestemd op een zeer efficiënt gebruik van de PC en is strak en modern uitgevoerd. Door de ultrasnelle USB-poorten is het mogelijk vrij grote datasets ineen te versturen. Bovendien beschikken de toetsenborden over een zeer snelle reactietijd waardoor ze miljoenen aanslagen per minuut moeiteloos aankunnen.

 

Verder zijn de bijpassende headsets zo ontworpen dat ze zeer gericht het geluid opvangen. Zo kan er tijdens een spel op de PC, Playstation of Xbox makkelijk worden geswitched tussen een actieve deelname of niet via het wegdraaien van de microfoon. Ook de Prodigy muizen hebben een hoge reactiesnelheid. Ze kunnen op de meest minieme aanslag reageren, springen snel weer terug naar de beginstand en zijn extra licht uitgevoerd.

Optimale videoregistratie

Logitech maakt al ruim 20 jaar webcams voor professioneel en privégebruik. Het aanbod is breed: van speciale HD conferentiecamera’s tot compacte budgetmodellen voor thuis of onderweg. Welk systeem u ook kiest, u bent altijd verzekerd van optimale beeld- en geluidsweergave.

Zo is de C920 een van de populairste webcams met een veelzijdig spectrum aan functies. Deze is inmiddels opgevolgd door de C922 pro. Dit model maakt niet alleen 720p video opnames met 60fps, ook is het mogelijk eenvoudig de achtergrond aan te passen via ‘digital dynamic background replacement'. Professionele apparatuur is dus niet nodig. 

Wie graag hoge resolutie opnames maakt voor onderwijsdoeleinden, conferentieregistraties of trainingen heeft ook een ruime keuze aan high definition camera’s in het duurdere segment, zoals modellen met 10x full HD zoom, vooringestelde cameraposities en PTZ besturing via smartphone en tablet. Ook biedt het merk complete 'plug & play' bedrijfssystemen om HD videoconferencing mogelijk te maken.

Geavanceerde domotica

Ook op het gebied van huisautomatisering en huisbeveiliging introduceert Logitech keer op keer de nieuwste systemen. Zo kunt u met de recent ontwikkelde ‘Pop home’ verschillende smart-apparaten tegelijk bedienen, zoals verlichting, audio, video en ook gordijn- en verduisteringssystemen. Met één druk op de schakelaar activeert u dan een bepaald scenario waarbij bijvoorbeeld verschillende lampen dimmen naar het juiste lichtniveau, de gordijnen worden gesloten en de tv uw favoriete nieuwsprogramma start. 

Minder geavanceerd, maar toch ook zeer effectief is de brede range afstandsbedieningen binnen het assortiment. Hiermee stuurt u in een keer meerdere TV, DVD, BlueRay, audioapparaten en gameconsoles aan. Ook hebben veel modellen een uitgebreide set aan programmeermogelijkheden die de bediening nog eenvoudiger kan maken. 

Altijd zicht op thuis

Waar u ook bent contact leggen met het thuisfront? Of vanuit beveiligingsoogpunt zicht houden op wat er in en rond het huis gebeurt? Logitec biedt daarvoor diverse cameraoplossingen met uitgebreide smart-technologie. Ze zijn in te zetten als bewakingssysteem, maar het is ook mogelijk op afstand gesprekken met familie te voeren. 

Zo maakt de draadloze Logi Circle 1080p HD video-opnames, inclusief nachtzicht. U kunt met deze intelligente camera ook verschillende bewegingszones instellen. Ook zijn alle opnames live via smartphone of tablet te bekijken of terug te zien. Bovendien kan het systeem een push-bericht sturen als er beweging wordt gedetecteerd.

Naar boven