JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Knipex | Hoogwaardige tangen gereedschap voor de professional

Tangen van Knipex staan bekend om kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het merk werd in 1882 opgericht door Carl Gustav Putsch. Door de gerichte focus van Knipex op enkele productgroepen staan zij in voor een lange levensduur en ergonomie van hun gereedschap tangen assortiment.

Tijdens de productie van tangensets maken zij gebruik van hoogwaardige materialen en moderne productietechnieken. Aan de hoge verwachtingen van professionele gebruikers wordt zo gehoor gegeven. Knipex is dan ook marktleider op het gebied van tangen.

Ruim assortiment tangensets

Het tangen assortiment van Knipex, met ruim 1.000 artikelen, biedt voor iedere toepassing een een bijpassende tang. De ontwikkelingen staan niet stil. Het perfectioneren van de tangen zorgen voor een constant en betere werkprestatie voor de gebruikers.

Iedere dag werk Knipex aan nieuwe innovaties, die in de branche maatstaven zetten. Met als doel het dagelijks werk met tangen voor professionals gemakkelijker, veiliger en sneller te maken.

Populaire Knipex-tangen zijn:

  • Zijkniptangen
  • Combinatietang
  • Waterpomptang
  • Kabelstrippers
  • Krimptangen
  • Complete tangensets

Gebruik de filters op deze pagina om de juiste Knipex-tang te vinden.

De tang als handgereedschap

Tangen zijn ontwikkeld met als doel de efficiëntie van de menselijke hand te vergroten. In vele gevallen wordt het principe van de dubbele hefboom gehanteerd. Het uitoefenen van een beperkt handkracht op de tang, die wordt omgezet in een grotere kracht. Bij de meeste tangen komt deze kracht tot uiting in de grijpbekken of snijkanten. Door oorsprong van de tang als handgereedschap ligt in Europa tweede millennium voor Christus en werd aanvankelijk gebruikt voor het smeden van ijzer. Het aantal soorten tangen nam sterk toe met de uitbreiding van het handwerk en later de opkomst van de industrialisatie. Knipex heeft zich sinds die tijd weten neer te zetten als hét tangen merk.

Naar boven