bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Interessante feiten over bedrijfsurenteller modules

  • Wat zijn bedrijfsurenteller-modules?

  • Wat zijn de openingstijden?

  • Ontwikkeling van de bedrijfsurenteller

  • Welke bedrijfsurenteller-modules zijn er bij Conrad?

  • Onze praktische tip: documentatie

  • FAQ - Veel gestelde vragen over bedrijfsurenteller modules

 

Wat zijn bedrijfsurenteller-modules?

Om de bedrijfsuren vast te leggen, gebruiken de tellermodules niet alleen in- en uitschakelprocessen, maar evalueren ze ook revoluties, trillingen of lineaire bewegingen. Deze laatste worden altijd omgezet in een elektrisch signaal. De binnenkomende pulsen worden vergeleken met de interne tijdbasis van de meter. Deze informatie is nodig op veel technische gebieden om te voldoen aan de maximaal toegestane bedrijfstijden, evenals onderhouds- en testperiodes voor machines en systemen.

Veel bedrijfsurentellers zijn multifunctioneel: u kunt andere op tijd gebaseerde waarden zoals snelheid of frequentie registreren en weergeven. Om dit te doen, moeten sommige apparaten worden geopend en met zogenaamde dip-schakelaars op de betreffende taak worden ingesteld.

Bedrijfsurenteller-modules zijn voornamelijk bedoeld voor gebruik in industriële omgevingen. Het zichtbare front heeft daardoor een gegarandeerde beschermingsgraad, terwijl de gehele module een andere beschermingsgraad heeft. Bedrijfsuren worden soms "onzichtbaar" geteld, bijvoorbeeld in een motorvoertuig dat op het juiste moment een onderhoudsmelding op het instrumentenpaneel afgeeft.

 

 

Wat zijn de openingstijden?

Alle soorten apparaten en apparaten zijn onderhevig aan slijtage tijdens het gebruik, wat in veel gevallen veiligheidsrelevante aspecten heeft. De tijdsduur dat een technische voorziening in bedrijf is, is belangrijk voor een groot aantal industriële en particuliere gebieden. De algemene term betrouwbaarheid beschrijft de waarschijnlijkheid dat een systeem gedurende bepaalde tijd onder gedefinieerde voorwaarden foutloos zal werken. Deze tijd moet worden geregistreerd.

Om de gevaren van uitval van componenten tegen te gaan, worden voor bepaalde processen en apparaten tijden vastgesteld waarbinnen onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd of componenten moeten worden vervangen. Voorbeelden hiervan zijn de hoofdinspectie van motorvoertuigen, de inspectie van takels, drukvaten of liften evenals het onderhoud van vliegtuigen en verwarmingssystemen.

Hiervoor worden bedrijfsurentellers gebruikt, die de werkelijk verbruikte tijd vanaf de ingebruikname van een technische voorziening registreren.

Een ander aspect is dat bij technische systemen die zijn gekoppeld aan bedrijfs- en onderhoudsperiodes, de langetermijnkosten voor onderhoud, onderhoud en nieuwe aankopen zeer nauwkeurig kunnen worden berekend door bedrijfsuren vast te leggen.

Deze meetinstrumenten kunnen niet in aanmerking nemen of een systeem wordt gebruikt zoals bedoeld, of prestatieparameters, toegestane looptijden of onderhoudsintervallen worden nageleefd of overschreden. Dit is altijd de verantwoordelijkheid van de operator of gebruiker.

 

Ontwikkeling van de bedrijfsurenteller

Nauwkeurige detectie met rolteller door hoge schokbestendigheid

De noodzaak om te voldoen aan bepaalde bedrijfs- en onderhoudscycli op technische apparatuur werd al vroeg onderkend. Bij oudere bedrijfsurentellers werden conventionele uurwerken gebruikt, die mechanisch werden ontgrendeld en opnieuw werden gestopt om de levensduur te bepalen.

Bij vliegtuigen werd aan de voorrand van de vleugel een sensor gebruikt om het tellen te starten of te stoppen via de daar optredende overdruk / onderdruk.

De ontwikkeling van elektromechanische tellers maakte het mogelijk om telprocessen te starten met elektrische impulsen. Daarnaast kregen mechanische tellers een "upgrade" met soepel lopende motoren of met elektromagneten.

Andere historische ontwerpen van bedrijfsurentellers gebruikten een capillair waarin een druppel kwik naar de geplaatste eindcontacten migreerde.

 

Welke bedrijfsurenteller-modules zijn er bij Conrad?

Bedrijfsurenteller modules van verschillende merken vindt u in onze winkel op het gebied van ingebouwde meetinstrumenten.

Technisch zijn de tellers onderverdeeld in:

  • Beschermingsgraad: dekt het hele bereik van IP40 tot IP54
  • Reset: methode voor het herstellen van de oorspronkelijke toestand van de tellermodule: elektrisch, handmatig, gecombineerd. Sommige bedrijfsurentellers kunnen niet worden gereset.

Op de betreffende productpagina's vindt u de gebruiksaanwijzing die u kunt downloaden.

Urenteller LCD
 
 

Onze praktische tip

Ondanks intelligente meettechniek - ook voor bedrijfsuren - moet schriftelijke documentatie over inbedrijfstelling en pauzes in technische systemen worden bewaard. Hoogwaardige teltechnologie heeft dataloggers waarmee dergelijke waarden met computertechnologie kunnen worden opgeslagen. Dergelijke documentatievereisten kunnen voor bepaalde technische gebieden wettelijk verplicht zijn.

 

FAQ - Veel gestelde vragen over bedrijfsurenteller modules

Wat is belangrijk bij het omgaan met de tellermodules?

Neem de aansluitinstructies van de fabrikant in acht. Bepaalde kabels die voldoen aan de richtlijnen voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC) worden mogelijk aanbevolen. Dergelijke kabels kunt u ook bij ons krijgen, bijvoorbeeld geschikte datakabels. De signaallijnen mogen een totale lengte van 30 meter niet overschrijden.

De behandeling van de apparaten vereist gekwalificeerd personeel dat bekend is met de installatie, inbedrijfstelling en bediening van deze metermodules, vooral bij het aansluiten van andere bestuurde componenten op het laagspanningsnetwerk.

Bij zichtbare schade of storingen het apparaat onmiddellijk buiten werking stellen en voor vervanging zorgen.

Digitale ingebouwde meettoestellen kunnen conform de wettelijke bepalingen worden gerecycled als elektronisch afval. Als de apparaten een lithiumbatterij hebben voor interne opslag, mag deze niet worden verbrand of blootgesteld aan een temperatuurbereik onder -20 of boven +70 graden Celsius. Ze moeten gescheiden van het elektronisch afval worden verwijderd.

Gebruik alleen onbeschadigde batterijen en houd batterijcompartimenten en hun sloten schoon en soepel. Dergelijke kleine cellen moeten altijd met gereedschap worden gebruikt om te voorkomen dat ze met de vingers worden aangeraakt. Als de batterijen lekken, mag een meetinstrument niet meer worden gebruikt.

 

Hoe worden fouten in digitale ingebouwde meetapparatuur duidelijk?

  • Geen weergave op het display door een defect meetinstrument, ontbrekende voedingsspanning of ontbrekende meetimpulsen van de te meten bedrijfsduur.
  • Moeilijk afleesbare weergave door verkeerd ingestelde contrastregeling.