bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over batterijen voor mobiele telefoons

In tijden dat bijna niemand zijn smartphone kan of wil missen, is er veel vraag naar krachtige gsm-batterijen. Er is immers nauwelijks iets vervelender dan wanneer de mobiele telefoon onderweg de geest geeft en er geen stroombron beschikbaar is om hem op te laden. Als de batterij niet meer naar behoren werkt, zijn vervangende batterijen handig. In onze gids kunt u lezen waar u op moet letten bij het kopen.

  • Wat is de batterij van een mobiele telefoon?

  • Welke soorten batterijen voor mobiele telefoons zijn er? 

  • Aankoopcriteria voor batterijen van mobiele telefoons - dat is wat telt 

  • Verleng de levensduur van de batterij en de levensduur 

  • Onze praktische tip: zoek krachtvreters 

  • FAQ - veelgestelde vragen over batterijen van mobiele telefoons 

Wat is de batterij van een mobiele telefoon?

De batterij van een mobiele telefoon is een accu, d.w.z. eenwiederaufladbaren Energiespeicher,die speciaal is ontworpen om stroom te leveren aan mobiele telefoons en smartphones. De batterij zit meestal achter het afneembare klepje aan de achterkant van de mobiele telefoon, waar ook de simkaart in zit. Bij de meeste modellen is de batterijmit wenigen Handgriffen entnehmen und einsetzen- praktisch als de batterij moet worden vervangen. Dit is het geval als hij niet meer naar behoren werkt, bijvoorbeeld als hij erg snel ontlaadt waardoor normaal gsm-gebruik niet meer mogelijk is, of als hij niet meer opgeladen kan worden.
Zoals bij alle accu's, hebben batterijen voor mobiele radioapparaten er eenbegrenzte Lebensdauer. Het aantal laad- / ontlaadcycli, dat soms door de fabrikant wordt opgegeven, geeft aan hoe vaak de batterij kan worden opgeladen, maar er zijn factoren die de levensduur beïnvloeden. Een juiste behandeling is belangrijk om de batterij te sparen, de looptijd te optimaliseren en een lange levensduur te ondersteunen. Dit betreft onder meerwie Sie den Akku ladenen hoeveel je het uitdaagt met de manier waarop je je mobiele telefoon gebruikt. Hieronder vindt u een overzicht van de soorten batterijen van uw mobiele telefoon, criteria voor het kiezen van een nieuwe batterij wanneer uw oude het opgeeft en tips om het meeste uit uw smartphonebatterij te halen.

Welke soorten batterijen voor mobiele telefoons zijn er?

Welk type batterij het is, wordt meestal bepaald door de gebruikte materialen. De meest voorkomende zijn tegenwoordigLithium-Ionen-Akkus(afgekort: Li-Ion), zoalsLithium-Polymer-Akkus, soms ookNickel-Metallhybrid-Akkus(Ni-MH) enNickel-Cadmium-Akkus(NiCd), waarbij de laatste grotendeels wordt vervangen door Li-ion-batterijen vanwege hun gevoeligheid voor het zogenaamde geheugeneffect. DeMemory-Effekttreedt op bij sommige batterijtypen (bijv. NiCd-batterijen) als de batterij niet volledig ontladen is voordat deze opnieuw wordt opgeladen. Het “onthoudt” de energiebehoefte en laadt daardoor niet meer goed op. Concreet manifesteert dit zich in een voortijdige spanningsval. Daalt de spanning te ver, dan levert de accu geen energie meer, ook al is de capaciteit (aangegeven in mAh) nog niet uitgeput. Voor batterijen van dit type geldt altijd het volgende: volledig ontladen alvorens de mobiele telefoon weer op te laden.

Lithium-ionbatterijen hebben dit probleem niet. Bij hen is volledige ontlading zelfs nadelig omdat ze diepe ontladingen niet goed verdragen. Het is beter om de Li-Ion accu op te laden als er nog 20 tot 30% lading is. Lithium-ionbatterijen hebben ook het voordeel dat ze erg licht zijn en een hohe Energiedichtehebben. Dit maakt het mogelijkkompakte Bauformen mit geringem Eigengewicht- praktisch, vooral bij mobiele apparaten zoals gsm's, waar elke gram telt.

Aankoopcriteria voor batterijen van mobiele telefoons - dat is wat telt

Allereerst moet u ervoor zorgen dat hetAkku mit Ihrem Gerät kompatibelis, simpel gezegd: het moet in de behuizing passen. Of de batterij in je mobiele telefoon past, kun je eenvoudig achterhalen door de productomschrijving te bekijken. Alle compatibele apparaten worden daar meestal vermeld. Soms geeft de productnaam al aan voor welke smartphone of mobiele telefoon de accu geschikt is.

 Een belangrijk criterium voor alle soorten batterijen is datKapazität (in mAh, milliampère-uren), d.w.z. de hoeveelheid energie die de cel kan opslaan en afgeven. Als je producten wilt vergelijken, kijk dan ook eens naar deSpannung worp, aangezien de capaciteit van de batterij het beste kan worden geclassificeerd aan de hand van de watturen. Deze waarde is het resultaat van de capaciteit in mAh maal de spanning in V gedeeld door 1000. Dat betekent: batterijen met dezelfde batterijcapaciteit in mAh, maar met verschillende spanningswaarden, geven verschillende hoeveelheden energie per uur af. Dit heeft te maken met het feit dat de capaciteitsspecificatie per volt te begrijpen is. Batterijen voor mobiele telefoons in het middelste driecijferige tot het hoge viercijferige mAh-bereik zijn verkrijgbaar in onze winkel. Opmerking: een bijzonder hoge capaciteit is niet per se vereist. Het is belangrijk dat de batterij van de mobiele telefoon is afgestemd op uw apparaat. Als je een product kiest dat volgens de fabrikant geschikt is voor je mobiele telefoon of smartphone, weet je zeker dat de accu de juiste capaciteit en spanningswaarden heeft.

In onze winkel kunt u de aangeboden smartphonebatterijen filteren op de merken en gsm-modellen waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Dit maakt het gemakkelijker om een geschikte accu te kiezen. Trouwens:Ladegeräte, USB-Kabel zum Aufladen, Powerbanks und weitere LadetechnikVoor alles wat met smartphones te maken heeft, kunt u in onze online shop ook vervangende en originele batterijen vinden.
Een ander aspect waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een batterij, is datEnergiedichte. Het geeft aan hoeveel energie kan worden opgeslagen per eenheid volume of massa. Dit is relevant voor zover een hoge energiedichtheid kleinere en dus meer ruimtebesparende ontwerpen mogelijk maakt zonder in te boeten aan prestaties. De energiedichtheid wordt bepaald door het type batterij. Li-Ion-batterijen hebben een relatief hoge energiedichtheid en zijn daarom vooral populair als het gaat om batterijapparatuur in mobiele apparaten die gebruik maken vanklein, leicht und handlichzou moeten zijn, grote populariteit.

Verleng de levensduur van de batterij en de levensduur

Afgezien van technische details, zijn de meeste gebruikers van mobiele telefoons vooral geïnteresseerd in:Wie lange hält der Akku durch und wann muss er ersetzt werden? Kortom, het (soms) gegeven nummer kan zijnmöglichen Ladezyklengeeft een idee van hoe lang de batterij waarschijnlijk zal meegaan, maar zowel de levensduur als de tijd tot de volgende keer opladen is afhankelijk van hoe u de telefoon gebruikt en hoe u met de batterij omgaat.

Op de vraag hoe de batterij van de mobiele telefoon correct moet worden opgeladen, was het antwoord meestal: het is het beste om deze altijd volledig te ontladen voordat u het apparaat opnieuw oplaadt. Dit heeft te maken met het eerder genoemde geheugeneffect, dat onder meer optreedt bij NiCd-batterijen. Aangezien dit probleem niet langer een probleem is met de huidige lithium-ionbatterijen, is de aanbeveling gewijzigd. Als je zo'n batterij in je smartphone hebt, zou je dat moeten doenLadevorgang starten, wenn der Ladestatus circa 20 bis 30 Prozentbedragen. Li-Ion-Akkus vertragen komplette Entladungen nicht gut; als je ze vaak "leeg laat lopen", kan dit een negatieve invloed hebben op de levensduur. Een laadniveau wordt als 'ideaal' beschouwd voor 'batterijstatus'zwischen 30 und 70 Prozent. Batterijonderhoud omvat ook het vermijden van onnodige ladingen (volgens het motto: "10 minuten opladen voordat u naar het werk gaat"), aangezien het opladen altijd een belasting vormt voor de batterij.

Moderne apparaten bieden vaak de mogelijkheid van „Schnellaufladung“- een functie waarmee de batterij veel sneller kan worden opgeladen. Dit kan handig zijn als de tijd erg kort is, maar de hogere energietoevoer legt over het algemeen een belasting op de batterijcel, wat de levensduur kan schaden.
Een ander aspect zijn de accessoires. Het is aan te raden,hochwertige Kabel und Ladegeräte om bij voorkeur originele onderdelen van de fabrikant te gebruiken om het opladen zo voorzichtig en efficiënt mogelijk te laten verlopen.
Last but not least: zowel voor de batterij als voor de smartphone zelfextreme Umgebungstemperaturen schädlich. Stel het apparaat en de batterij zo mogelijk niet bloot aan zeer hoge of lage temperaturen. In de zomer is het bijvoorbeeld belangrijk om direct zonlicht te vermijden; in de winter blijft de smartphone het liefst in de broekzak als de temperaturen erg koud zijn.

Onze praktische tip: om stroomvreters te lokaliseren

Het vermijden van veelvuldig opladen is alleen mogelijk als het energieverbruik van de smartphone wordt geminimaliseerd. Het is het waardEnergiesparmodus te gebruiken en bijvoorbeeld deDisplay-Helligkeit herunterzuregeln. Functies zoals "draai het scherm", Bluetooth of GPS-positionering moeten ook worden gedeactiveerd als ze momenteel niet nodig zijn. Het is ook erg belangrijkApps zu identifizieren, die viel Strom verbrauchen. Dit gebeurt meestal eenvoudig via de applicatiebeheerder of de bijbehorende menu's met een app-overzicht in de smartphone-instellingen. Onnodige apps die mogelijk op de achtergrond worden uitgevoerd, kunnen en moeten veel energie verbruikendeaktiviert oder deinstalliertzullen.

FAQ - veelgestelde vragen over batterijen van mobiele telefoons

Wat betekent "druppelladen"?

Met druppelladen wordt een laadproces bedoeld dat de zelfontlading van de accu compenseert en er zo voor zorgt dat het laadniveau op 100 procent blijft. Het druppelladen begint wanneer de accu is opgeladen en blijft aangesloten op het lichtnet. Dit komt de levensduur van de batterij niet ten goede; Over het algemeen wordt volledig opladen niet aanbevolen voor Li-Ion-batterijen, en u moet zeker vermijden dat u de mobiele telefoon urenlang op de oplader of het stopcontact laat staan als de batterij al vol is. Dit kan de capaciteit verminderen, d.w.z. de prestaties en de looptijd op lange termijn verminderen.

Waarom exploderen de batterijen van mobiele telefoons?

Gelukkig doen ze dat meestal niet, maar er zijn meldingen geweest van brandende en exploderende batterijen van mobiele telefoons - dus het kan in individuele gevallen gebeuren. In de regel worden lithium-ionbatterijen beïnvloed. De reden hiervoor is hun hoge energiedichtheid. Met een intacte batterij bewegen de lithiumionen langzaam en "goed gedoseerd" tussen de elektrodekamers, aangezien er een semi-permeabele scheidingswand tussen zit. Als deze zogenaamde afscheider beschadigd raakt, kan dit leiden tot kortsluiting waardoor in het ergste geval het apparaat in brand kan vliegen. Schade kan worden veroorzaakt door vallen, beknelling, overmatige hitte of constructiefouten. Als er brand uitbreekt, is het beter om deze niet met water te blussen, anders kan er daadwerkelijk een explosie volgen. Droog chemisch product is de betere keuze. Om je gerust te stellen: de kans dat een smartphonebatterij gaat branden is extreem laag.