JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Alarmsystemen draadloos

Draadloze alarmsystemen

Draadloze alarmsystemen zijn ideaal als je wél je huis wilt beveiligen, maar niet je huis vol met kabels wilt hebben. Als een alarmsysteem draadloos is, bestaat het uit een basis unit, draadloze ontvangers, verschillende detectoren en sirenes en/of flitsers. Vooral het kiezen van het soort detectoren is belangrijk bij de aanschaf.

Alarmsysteem draadloos; soorten detectoren

Om alarm te kunnen slaan als er een indringer is, moet het systeem deze indringer kunnen waarnemen; detecteren. Er zijn verschillende soorten detectoren, welke het beste is, is afhankelijk van jouw situatie. Vaak zal er gekozen worden voor een combinatie van meerdere soorten. De volgende vormen van detectie zijn mogelijk:

  • Bewegingsdetectoren; geven een signaal door zodra er beweging wordt waargenomen.
  • Het magneetcontact of openingsmelder; twee delen, 1 op het kozijn en het ander op het raam of de deur. Zodra het raam of de deur open gaat, verbreekt het magneet het contact en wordt er een signaal verzonden.
  • Glasbreukdetectie; aangebracht op het glas, zodra er druk op het glas wordt uitgeoefend of als het breekt, gaat er een signaal naar de centrale.
  • Rookmelders; er gaat een alarm af zodra er rook wordt gedetecteerd.
  • Andere detectoren; zoals watermelders, gasmelders en camera's.

Andere aspecten

Naast de keuze voor detectoren moet je ook andere beslissingen maken. Kies je voor een sirene en/of voor flitsers, welke instellingsmogelijkheden vind je belangrijk
en wil je een afstandsbediening of niet? Zo zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om een gedeelte van het systeem in te schakelen en een ander deel (bijvoorbeeld
binnenshuis als je thuis bent) niet. En een instelmogelijkheid voor vertraagd alarm; hoe lang heb je de tijd om het alarm uit te schakelen als je thuiskomt?
De meeste units hebben ook een melder voor als de batterijen vervangen moeten worden en sommige units omvatten ook een zogenaamde paniekknop; een knop die je kan indrukken om snel de alarmdiensten in te schakelen.

 

Onze producten

Wil je bij ons een draadloos alarmsysteem aanschaffen, dan kan je met bovenstaande tips sneller een keuze maken. Erg populair zijn de alarmsystemen van Alecto, Olympia, Abus en Elro, maar ook de andere merken in ons assortiment zijn goed. Daarnaast hebben wij ook uitbreidingspakketten voor de merken Alecto, Marmitek en voor de AL-800. Erg handig voor als je later je draadloze alarmsysteem nog verder wil uitbreiden. Met onze draadloze alarmsystemen is je woning altijd goed beschermd!

Naar boven