JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Aardingsbanden houden straling tegen

Leid elektriciteit weg van datgene wat u wilt beschermen of houd straling tegen. Ook voert u statische lading af met een aardingsband. Met de aardingsbanden uit het assortiment van Conrad houdt u alles goed geaard. 

Conrad verkoopt het betere soort merken zoals Helukabel, Kabeltronik en LappKabel. Kwaliteitsmerken voor een prima prijs. 

Voordelen en types aardingsbanden

Een goed opgebouwde aardingsband houdt straling buiten en voorkomt daarmee storingen of leidt veilig en makkelijk statische lading weg. Van afschermomvlechting tot koperdraad geweven band, kies bij Conrad uit verschillende types en kenmerken aardingsbanden:

  • Lengte 125 mm tot 560 mm
  • Aardingsband of aardingskabel

Nieuw in het Conrad assortiment zijn een drietal Helukabel aardingsbanden, waaronder type 28930. Deze aardingsband heeft 1 ader, een temperatuurbereik van ‑5 °C tot + 70 °C, een buiten-Ø van 8.3 mm en de kleur is transparant. De doorsnede per ader is 16 mm² bij een draadopbouw van 4200 x 0.07 mm.

De Buigradius bedraagt 12 (het aantal buitendiameters bij flexibel gebruik).

Bestsellers aardingsbanden

Een topper is de LappKabel 61721380, met koperen afschermomvlechting.

De EMV- veilige afscherming wordt tot stand gebracht door een achteraf aangebrachte gevlochten koperafscherming. Deze zorgt ook voor de verbetering van de elektromagnetische compatibiliteit en beschermt kabels en leidingen tegen storende invloeden, bij het overbrengen van impulsen.

Deze aardingsband is ook in te zetten als massaband. Een bedekkingsgraad van ca. 85% wordt nog steeds bereikt bij een maximale zichtbaarheid.

In de winkelmand belandt zeer vaak Aardingsband 4571129 van LappKabel. De voordelen van deze aardingsband zijn dat hij montageklaar is afgewerkt.

De opbouwgegevens van de aardingsbanden zijn als volgt: fijndradig CU-litze, hoogwaardige PVC-isolatie en afgewerkt met ringkabelschoenen. De opbouwgegevens van de vlakband-aarde drukgelast zijn:

  • vertind;
  • fijndradig Cu-litze met drukgelaste uiteinden.

Deze aardingsband heeft een vaste lengte en is zeer flexibel te noemen.

Aanbiedingen aardingsbanden

Bij Conrad vindt u regelmatig tientallen aanbiedingen als het gaat om aardingsbanden. Bespaar bijvoorbeeld op Aardingsband LappKabel 4571124. Dit is een EB rond type met een temperatuurbereik van ‑30 °C tot +40 °C en M8 aansluiting. Deze aardingsband is niet halogeenvrij en heeft een lengte van 300 mm. De opbouw van de geleider zit
als volgt in elkaar. De aardingsbanden zijn ingeschaald op IEC 60 228 klasse 6, de vlakband‑aarde IEC 60 228 klasse 6, vertind. De proefspanning is 2500 V en de doorsnede per ader komt uit op 16 mm².

Naar boven