JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

 

Geef inbrekers geen kans

Ondanks het feit dat de overheid ons laat weten dat het aantal misdrijven is gedaald, geldt ook dat het aantal inbraken hoog is. Gemiddeld wordt er op zo'n 250 plekken per dag ingebroken.

Voorkomen?

Je kunt niet alles voorkomen. Dat moet je ook niet willen, want dan leef je in een zelf gecreëerde gevangenis en ben je bang de straat op te gaan. Wat je wel kunt doen is er voor te zorgen dat alles zo goed mogelijk beveiligd is.

Loop eens door het huis of buitenom en kijk waar een mogelijke inbreker zou kunnen toeslaan. Om te beginnen is dat de voor- en achterdeur, de verbindingsdeur van of naar de garage, een tuindeur of een raam. De volgende vraag is hoe je de zwakke plekken aan kunt pakken.

Beveiligen

Een deur kan met een extra veiligheidsslot, een anti-inbraakstrip en dievenklauwen flink verstevigd worden. Dievenklauwen kunnen vaak ook bij ramen ingezet worden. Mocht het raam daar niet geschikt voor zijn dan kunnen barrièrestangen (kleine kiepramen), raamboompjes met sloten en kierhouders helpen. 

Bij een voordeur kun je een deurspion aanbrengen om te zien wie er voor de deur staat. Wat beter werkt is een camera, waardoor je vanuit de huiskamer kunt zien wie er voor de deur staat. Mochten dat mensen zijn die je niet kent, dan helpt de geluidsinstallatie om te vragen wat ze willen. Met name 's avonds verhoogt dit de veiligheid.

Licht

Een andere manier van beveiliging is licht. Zeker aan de achterkant is licht een welkome vriend. Via een bewegingssensor fel licht laten schijnen, helpt. Neem daarvoor LED-verlichting want daarvan is het verbruik super laag. Dit kun je doen in combinatie met een dummy camera die zorgt voor extra afschrikking.

Heb je dure - of speciale juwelen of anderszins in huis, dan kan een kleine kluis helpen. Zet hem wel uit het zicht, op een niet verwachte plek. Op deze wijze maak je het huis een flink stuk veiliger, zonder dat je het in een fort verandert.

Waar het om gaat is om een combinatie tussen leefbaarheid en veiligheid te creëren waarbij iedereen in huis zich goed voelt. 

Naar boven