Wij reizen door Europa in 84 dagen

Wij reizen door Europa in 84 dagen

9 aug 2021

Bezoek onze Conrad-truck!

Inkoop, onderwijs, digitalisering: Conrad stelt bij de eerste European Roadshow de technische behoeften van zakelijke klanten en onderwijsinstellingen centraal.

  • Van 8 september tot 30 november toert de Conrad-truck door acht Europese landen

  • Eindelijk weer "in het echt": beproefd hygiëneconcept maakt live-bijeenkomsten op locatie mogelijk

  • In de spotlight: oplossingen voor efficiënte inkoopprocessen en digitaal onderwijs

Hirschau,  augustus 2021. “Corona heeft ons allemaal duidelijk gemaakt hoe belangrijk persoonlijk contact is. In deze tijden van pandemie, waarin de mogelijkheden om op een beurs ideeën uit te wisselen en te praten schaars zijn geworden, zijn we daarom een nieuwe weg ingeslagen”. Met deze woorden geeft CEO Ralf Bühler het startsein voor het grootste mobiele Conrad-evenement tot nu toe in de bijna 100-jarige geschiedenis van het bedrijf. Wat het Conrad Education Team in het voorjaar van dit jaar met succes in Duitsland heeft getest, gaat in het najaar verder: de Conrad-truck gaat weer op tournee, dit keer door heel Europa!, We bezoeken acht Europese landen. Naast het thema onderwijs, staan intelligente inkoopoplossingen en producttrends voor B2B-klanten centraal.

Het Conrad Sourcing Platform: one stop shopping

Het schema voor de European Roadshow staat al vast: de rondreis begint op 8 september op het Conrad-hoofdkantoor in Hirschau en gaat vervolgens via Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen en Oostenrijk naar Italië, waar de reis op 30 november eindigt (exacte data van de rondreis hier). Er zijn tal van ontmoetingen ter plaatse met zakelijke klanten en vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen gepland. Enerzijds heeft het Conrad-team tijdens haar rondreis de eisen van industrie, ontwikkeling, ambacht, MRO en inkoop in het hoofd. Anderzijds zijn er speciale adviesdiensten voor scholen en universiteiten: “Op basis van hun ervaring hebben veel klanten ons als betrouwbare technologiedealer op het netvlies. Maar we kunnen veel meer en ontwikkelen ons van product- naar oplossingsgerichte aanbieder met een uitgebreid dienstenpakket. Dit zijn exact de mogelijkheden van het Conrad Sourcing Platform die we als onderdeel van onze roadshow live onder de aandacht willen brengen. En natuurlijk maken we ook van de gelegenheid gebruik om feedback van onze klanten te ontvangen, zodat we ons in de toekomst nog preciezer op hun behoeften kunnen afstemmen”, zo vervolgt Ralf Bühler. 

Bewezen concept in tijden van Corona

De Education Roadshow door Duitsland dit voorjaar heeft aangetoond dat een dergelijk evenement ook in tijden van pandemie mogelijk is. Het doorslaggevende argument voor het Conrad-crisisteam om nu ook het groene licht te geven aan de European Roadshow. Want natuurlijk staan de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen voorop: een uitgekiend veiligheids- en hygiëneconcept en een nauwgezette monitoring van de pandemiesituatie in de reisregio's zijn hiervoor onontbeerlijk. De incidentiesituatie ter plaatse bepaalt dus of de persoonlijke één-op-één gesprekken in de truck zoals gepland op vooraf bepaalde tijdstippen kunnen plaatsvinden of, als alternatief, of op verzoek van de klant, kunnen worden aangevuld met virtuele bijeenkomsten. 

Alles voor onze zakelijke klanten: van inkoopoplossingen tot meettechnologie en IoT

Welke mogelijkheden biedt Conrad om inkoopprocessen te digitaliseren? Hoe werken IoT-oplossingen met Conrad Connect? En welke B2B-diensten heb ik met het Conrad Sourcing Platform ter beschikking? Efficiënte processen en een eenvoudige, snelle en uitgebreide invulling van de dagelijkse technische operationele behoeften zijn de basis voor elk bedrijf. Oplossingen hiervoor staan dan ook zeker centraal in gesprekken met bestaande en nieuwe klanten tijdens de European Roadshow. Daarnaast presenteert het Conrad-team natuurlijk ook producttrends van bekende merken, waaronder die op het gebied van meettechniek en stroomvoorziening. "Testen en meten spelen een sleutelrol voor bedrijven die aan de producteisen willen voldoen en de operationele processen draaiende willen houden", aldus Michael Schlagenhaufer, verantwoordelijk voor onder andere de afdeling meettechnologie bij Conrad Electronic. 

Digitaal de toekomst in: service voor scholen

Ook in het onderwijs ligt het onderwerp digitalisering bij iedereen voor in de mond. De situatie verschilt echter enorm per school. Terwijl de ene school nog volledig analoog les geeft, werken andere onderwijsinstellingen al met digitale borden en willen ze graag ondersteuning bij innovatieve lesconcepten voor STEM-lessen. Het Conrad Education-team hanteert daarom een holistische benadering: "We bieden onderwijsinstellingen uitgebreide ondersteuning bij hun digitaliseringsprojecten, van planning, tot integratie en implementatie", zegt Jonas Jubelius, Director Business Development & Education. Het aanbod in de Conrad-truck is daarom ook zeer uitgebreid: naast adviesdiensten op het gebied van digitale scholen en moderne technologie voor de klas, kunnen degenen die geïnteresseerd zijn in onderwijs meer te weten komen over creatieve STEM- en programmeerleermiddelen, en over het aanbod voor voortgezet onderwijs van Conrad Education.

Zodra de standplaatsen in Nederland bekend zijn en u zich aan kunt melden, laten wij u dat weten.

Meest recente artikelen

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

6 dagen geleden

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

Conrad officieel reseller Arduino®

19 okt 2021

Conrad officieel reseller Arduino®

Probeer uw energierekening zo laag mogelijk te houden

6 okt 2021

Probeer uw energierekening zo laag mogelijk te houden

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

10 aug 2021

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

9 aug 2021

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

Energie besparen in huis

6 aug 2021

Energie besparen in huis

Wat zijn anemometers?

6 aug 2021

Wat zijn anemometers?

Wat zijn decibelmeters?

6 aug 2021

Wat zijn decibelmeters?

Wat is een internetradio? Hoe werkt een Wifi Radio?

6 aug 2021

Wat is een internetradio? Hoe werkt een Wifi Radio?

Eco Runner Team

21 jun 2021

Eco Runner Team