Nieuw: Weidmüller Klippon® Connect A-serie aansluitklemmen

Nieuw: Weidmüller Klippon® Connect A-serie aansluitklemmen

11 dagen geleden

Conrad heeft het assortiment elektromechanische oplossingen voor schakelkasten uitgebreid met de omvangrijke A-serie Klippon® Connect aansluitklemmen van Weidmüller.

De met PUSH IN verbindingstechnologie uitgeruste Klippon® Connect A-Serie aansluitklemmen van Weidmüller zijn verkrijgbaar in een universele versie en een applicatieversie. De reeks universele klemmen omvat aardklemmen, zekeringsklemmen, doorvoerklemmen, distributieklemmen met meerdere etages, testaansluitklemmen en nulklemmen.

Door gebruik van deze klemmen met vaste geleiders en geleiders met adereindhulzen worden de aansluittijden aanzienlijk verkort. Alle aders zijn zonder gereedschap direct aansluitbaar, wat de aansluiting snel en de bedrading veilig maakt. Gekleurde pushers voorkomen bedradingsfouten en versnellen het installatieproces. De universele klemmenblokken van de Klippon® Connect A-serie kunnen in elke willekeurige combinatie worden gebruikt en op de montagerail TS35 worden geklikt.

De identieke afmetingen van de afzonderlijke klemmenblokken maken het gemakkelijk om de potentialen veilig te verdelen. Twee doorlopende, gestandaardiseerde dwarsverbindingskanalen verhogen de flexibiliteit en besparen bedradingstijd. Alle dwarsverbindingen zijn eenvoudig aan te passen en te markeren. Klippon® Connect aansluitklemmenblokken bieden ook gestandaardiseerde testpunten voor standaard 2 mm-teststekkers. Hierdoor kunnen metingen en bedradingstesten zeer snel en eenvoudig worden uitgevoerd, wat het oplossen van problemen vereenvoudigt en versnelt.

“Klippon® Connect is een unieke oplossing voor het ontwerp van schakelkasten. Gebruikers die voor het universele programma kiezen, kunnen op basis van een uniforme standaard oplossingen op maat implementeren en het hele ontwerpproces van de schakelkast optimaliseren. Klippon® Connect is eenvoudig in gebruik, vraagt weinig ruimte in de schakelkast en verkort de montagetijd. Het past perfect in ons dienstenpakket voor B2B-klanten”, zegt Jürgen Spörl, hoofd van de productgroep ‘Strategic Brands’ bij Conrad Business Supplies.

“In bijna alle industrietakken zijn er toepassingen te vinden waarvoor telkens dezelfde componenten in de schakelkast nodig zijn. Hiervoor hebben we ons Klippon® Connect applicatieprogramma ontwikkeld”, legt Andre Remke, Product Engineer bij Weidmüller, uit. “Dit programma omvat applicatiespecifieke producten, die de productiviteit en veiligheid verhogen. Ze worden gekenmerkt door een bijpassende inrichting en aanpassing van de productfuncties voor de betreffende toepassing. Bij ons applicatieprogramma zie je die verhoogde efficiency terug in alle ontwerpfasen van de schakelkast.”

Een treffend voorbeeld binnen het applicatieprogramma zijn de 5,1 mm brede A-serie motorklemmen waarmee met één klemmenblok per motor de drie potentialen van een driefasemotor kunnen worden aangesloten. Dit biedt gebruikers een overzichtelijke structuur in de schakelkast, wat –zeker in het licht van de toenemende complexiteit van de huidige systemen– een groot voordeel is .

De stuurstroomverdeler maxGUARD met geïntegreerde elektronische lastbewaking completeert het aanbod voor een betrouwbare overstroombeveiliging en een overzichtelijke en gestructureerde stroomverdeling. Het modulaire maxGUARD-systeem integreert afzonderlijk gemonteerde klemmenblokken voor potentiaalverdeling in de uitgangen van elektronische lastbewakingsontwerpen als één complete oplossing (in een 24 VDC stuurstroomverdeling). De nieuwe en efficiënte combinatie van lastmonitoring en potentiaalverdeling zorgt voor een innovatief systeem dat installatietijd bespaart, de betrouwbaarheid verhoogt en de benodigde ruimte op de montagerail tot wel 50 procent vermindert.

  Klippon  Klippon

Bekijk de Weidmüller Klippon® Connect A-serie aansluitklemmen >>