Technieklessen in het onderwijs, 2020 it is

Technieklessen in het onderwijs, 2020 it is

8 jan 2020

Techniekpact 2020, de uitdaging

whitepaper techniek onderwijsDe schreeuw om technisch personeel wordt steeds luider. Niet voor niets moet vanaf dit jaar, volgens het techniekpact 2020, technisch onderwijs zijn geïntegreerd binnen het curriculum. Op die manier hopen we scholieren en studenten uit te dagen en te interesseren voor een technisch beroep. De whitepaper die wij hierover vorig jaar publiceerden, gaat hier dieper op in.

Een prachtig streven, maar hoe werkt dit in de praktijk? 
Veel leerkrachten binnen het basisonderwijs, maar ook binnen het voortgezet onderwijs, vinden het lastig om goede, lopende leerlijnen te creëren. Een lesuur is nog wel een keer gevuld, maar hoe vul je complete thema’s? Hoe laat je leerlingen intensiever met techniek en digitale vaardigheden werken? Hoe wek je de interesse en daag je ze uit?

Ga naar de speciale educatie pagina

 

Technische projecten VO

De afgelopen jaren zijn er verschillende initiatieven ontplooid om docenten en directies op weg te helpen met het ontwikkelen van technisch onderwijs. Workshops, stichtingen en landelijke projecten hebben ervoor gezorgd dat techniek en technologie binnen het onderwijs op de kaart werden gezet. Conrad is als partner en leverancier bij veel van deze projecten betrokken. Niet alleen als leverancier, maar meer nog als sparringpartner. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Conrad en het Vechtdal College in Hardenberg. 

 

Andere voorbeelden van samenwerkingen en projecten VO

Coding Lights project, Veenendaal: 450 leerlingen van 9 basisscholen gingen onderling de strijd aan en lieten tijdens de grote finale de door hun klas geprogrammeerde lichtpatronen zien op een groot scherm op de Markt in Veenendaal.

Tijdens de ExPIErience 2019 op het Vechtdal college in Hardenberg verzorgde Conrad een workshop Robotica aan honderden PIE- en M&T-docenten uit heel Nederland. Met deze lesmethode waren we ook te vinden tijdens de Internationale Techniekconferentie 2019 in Eindhoven.

In samenwerking met uitgeverij Vertoog ontwikkelde Conrad de lesmethode “Robotica”. Dit lesboek, inclusief lesmateriaal, omvat niet 1 les, maar een complete leerlijn.

Tijdens de Cubiss Teacher Maker Camp 2019 verzorgde en begeleidde Conrad diverse technische workshops om onderwijsprofessionals vertrouwd te maken met maakonderwijs.

Conrad is partner van diverse Maakplaatsen en scholen door heel Nederland. Samen met bekende namen zoals Astrid Poot en Arexx organiseren we workshops, activiteiten en kennisdagen.

 
 


BYOR, een leuke kennismaking met Robotica

Om kinderen kennis te laten maken met de basis van technologie, werken we veel samen met Teun van Roessel. Als oprichter en geestelijk vader van Solly Systems, is hij de ontwikkelaar van BYOR (Build Your Own Robot). De BYOR bestaat uit verschillende senoren (knop, microfoon, licht, afstand) en output onderdelen zoals de led, buzzer, stappenmotor en servomotor. Door deze, op arduino gebaseerde componenten, te verwerken in zelfgemaakte robots gemaakt van eenvoudige dozen, leren scholieren heel snel de werking van de verschillende onderdelen. Tijdens de Maker Faire in Eindhoven hebben ca. 100 kinderen hier kennis mee gemaakt. Sinds december is de BYOR geupgrade met een variant met een micro:bit ingang waardoor alle sensoren van de micro:bit kunnen worden gebruikt.

De BYOR is in losse onderdelen verkrijgbaar, maar ook als starterkit.

Bekijk alles van BYOR

Meer informatie

Loopt u ergens tegenaan bij de integratie van techniek in uw lessen? Bent u op zoek naar inspiratie of een sparring partner voor het invullen van uw lessen? Ga dan naar de speciale educatie-pagina of neem vrijblijvend contact met ons op:

Meest recente artikelen

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

6 dagen geleden

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

Conrad officieel reseller Arduino®

19 okt 2021

Conrad officieel reseller Arduino®

Probeer uw energierekening zo laag mogelijk te houden

6 okt 2021

Probeer uw energierekening zo laag mogelijk te houden

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

10 aug 2021

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

9 aug 2021

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

Wij reizen door Europa in 84 dagen

9 aug 2021

Wij reizen door Europa in 84 dagen

Energie besparen in huis

6 aug 2021

Energie besparen in huis

Wat zijn anemometers?

6 aug 2021

Wat zijn anemometers?

Wat zijn decibelmeters?

6 aug 2021

Wat zijn decibelmeters?

Wat is een internetradio? Hoe werkt een Wifi Radio?

6 aug 2021

Wat is een internetradio? Hoe werkt een Wifi Radio?