Laserafstandsmeters met point-to-point technologie

Laserafstandsmeters met point-to-point technologie

28 mrt 2019

Leica laserafstandsmeters

Conrad heeft het assortiment meetinstrumenten uitgebreid met de DISTO™ X3, X4 and S910 laserafstandsmeters van Leica Geosystems.

“Met deze nieuwe reeks laserafstandsmeters voldoen we aan belangrijke eisen van onze zakelijke klanten in de bouw- en dienstensector, zoals aannemers, timmerlieden, schilders, vloerenleggers en dakdekkers, maar ook makelaars en landmeters”, zegt Christian Heldmann, Product Manager bij Conrad.

Tot op de millimeter nauwkeurig

De robuuste apparaten van de DISTO™ serie maken niet alleen eenvoudige afstand-, oppervlakte- en volumemetingen mogelijk, maar zijn ook geschikt voor het meten van complexe objecten. De apparaten werken met een nauwkeurigheid van ±1 mm en hebben een meetbereik van 0,05 m tot 150 m. De S910 is uitgerust met de innovatieve X-Range vermogenstechnologie en biedt, met dezelfde hoge nauwkeurigheid, een nog groter bereik, tot 300 m. De meters van de DISTO™ X-serie zijn bestand tegen een val van 2 meter hoog, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in ruwe omgevingen. Voor alle andere DISTO™-apparaten is een maximale valhoogte van 1,20 m gespecificeerd.

Voor dagelijks gebruik in ruwe omgevingen

In combinatie met de adapters DST 360 of FTA360-S en een statief kunnen de laserafstandsmeters worden geconfigureerd tot een stabiel meetstation en bieden ze gebruikers maximale flexibiliteit en betrouwbaarheid. De Leica DISTO™ X3 en DISTO™ X4 zijn ontworpen voor gebruik in ruwe omgevingen en combineren innovatieve meettechnologie met een aangepast ontwerp voor bouwplaatsen en een gebruiksvriendelijke interface. De behuizing en het toetsenbord zijn stof- en spatwaterdicht volgens IP65. Het meten in regenachtige omstandigheden of het reinigen van het apparaat onder stromend water is geen probleem. Met deze eigenschappen zijn beide Leica DISTO™ apparaten ideaal voor dagelijks gebruik op de bouwplaats.

Bij het ontwerp van de Leica DISTO™ X4 is veel aandacht besteed aan het verhelpen van het probleem dat de laserspot van de apparaten niet meer zichtbaar is in fel zonlicht en het doel niet precies kan worden bepaald. Daarom is de Leica DISTO™ X4 uitgerust met een digitale Pointfinder camera met 4x zoom die metingen kan verrichten over lange afstanden en in fel zonlicht. Zelfs als de laserspot niet meer zichtbaar is, is het doel wel duidelijk te zien op het grote kleurendisplay. De hoge resolutie zorgt voor een haarscherp beeld. Hierdoor zijn afstandsmetingen over grote afstanden mogelijk met absolute precisie.

Revolutionaire point-to-point technologie

De Leica DISTO™ S910, DISTO™ X3 en DISTO™ X4 zijn ontworpen voor driedimensionale metingen met behulp van de innovatieve punt-tot-punt (P2P) technologie, die revolutionair is voor het meten met handheld laserafstandsmeters. De Leica DISTO™ S910 wordt geleverd met de geïntegreerde P2P-technologie en kan worden gecombineerd met de FTA 360-S adapter voor beter richten. De Leica DISTO™ X3 en X4 kunnen worden uitgebreid met de Leica DST 360 adapter om ook gebruik te maken van de P2P-technologie.

De nieuwe DISTO™ Plan app, die werkt met alle met DISTO™ Bluetooth® uitgeruste apparaten, maakt het eenvoudig om gemeten objecten te bekijken en te documenteren. Objecten kunnen eenvoudig met de vingers op de smartphone of tablet worden geschetst en vervolgens automatisch worden geschaald met de afstandsmeting. De Leica DISTO™ X3 of DISTO™ X4 in combinatie met de DST 360 adapter of de DISTO S910, bieden 3D-meetfuncties voor het vastleggen van objecten in 2D en 3D.

Markus Hammerer, Program Director bij Leica Geosystems, legt uit: “De combinatie van de Leica DISTO™ X-serie, Leica DST 360 adapter en DISTO™ Plan app is revolutionair omdat het de ultieme oplossing biedt voor elke gebruiker. Alles is mogelijk, van eenvoudige afstandsmetingen tot punt-tot-punt meetfunctionaliteiten. Dit alles in combinatie met documentatie van de meetgegevens en met de bekende DISTO™ betrouwbaarheid en precisie.”

Bekijk de DISTO™ X3 >>

Bekijk de DISTO™ X4 >>

Bekijk de S910 >>

Gerelateerde onderwerpen

Meest recente artikelen

Focus op gereedschap en werkplaatsuitrusting

5 dagen geleden

Focus op gereedschap en werkplaatsuitrusting

Eco Runner Team

6 dagen geleden

Eco Runner Team

Leerpakketten voor groot en klein

7 dagen geleden

Leerpakketten voor groot en klein

De voordelen van een endoscoop

7 dagen geleden

De voordelen van een endoscoop

Orde in de werkplaats met Toolcraft

7 dagen geleden

Orde in de werkplaats met Toolcraft

Herken met Fluke eenvoudig fouten in installaties en machines

21 dagen geleden

Herken met Fluke eenvoudig fouten in installaties en machines

Delft Hyperloop

2 dec 2020

Delft Hyperloop

Bij Conrad alleen Qi-laders voor draadloos opladen

19 nov 2020

Bij Conrad alleen Qi-laders voor draadloos opladen

Starterkit CASE PTFIX L-Boxx voor elektrici

27 okt 2020

Starterkit CASE PTFIX L-Boxx voor elektrici

Inspiratieverhaal: zelf een 3D gezichtsmasker maken

26 okt 2020

Inspiratieverhaal: zelf een 3D gezichtsmasker maken