Human Power Team Delft & Amsterdam (HPT)

Human Power Team Delft & Amsterdam (HPT)

29 nov 2017

Human Power Team Delft & Amsterdam (HPT)Het Human Power Team is een samenwerking van studenten van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam, faculteit bewegingswetenschappen. Samen werken zij aan het snelste mens aangedreven voertuig ter wereld, een ultieme combinatie van mens en machine. Dit is een aerodynamisch gestroomlijnde ligfiets met een topatleet. Ieder jaar doen zij met een nieuwe fiets mee aan de World Human Power Speed Challenge, in de woestijn van Battle Mountain, een prachtige hoogvlakte in de Verenigde Staten. Hier ligt een kaarsrechte weg waar het HPT in 2013 het wereldsnelheidsrecord van 133,78 km/h behaalde.

Dit record heeft 2 jaar stand gehouden, maar is onlangs door de Canadezen verbeterd naar 139,45 km/h. Het HPT gaat dit jaar bij het ontwerpen, bouwen en racen met de VeloX VI tot het uiterste om het wereldrecord terug te krijgen. Niemand minder dan oud olympisch atleet Jan Bos zal dit jaar in de fiets plaats nemen.

De VeloX VI is ontworpen en is op dit moment in productie. Zodra de fiets klaar is zullen wij hem presenteren en bent u van harte welkom!

Fotografie: Bas de Meijer.