De nieuwe FLIR Ex-serie

De nieuwe FLIR Ex-serie

9 nov 2017

Nu bij Conrad: De Flir warmtebeeldcamera's E4, E5, E6, E8

 • Geïntegreerde digitale camera en MSX functie
 • Absoluut robuust (2m valtest)
 • Beschermingsgraad IP54

Waarom een FLIR warmtebeeldcamera?

Waarom zou u kiezen voor een warmtebeeldcamera van FLIR tools? Er zijn ook andere technologieën waarmee u contactloos temperaturen kunt meten. Bijvoorbeeld, infrarood (IR) thermometers.

Infrarood thermometers in vergelijking met warmtebeeld camera's

Infrarood (IR) thermometers zijn betrouwbaar en zeer behulpzaam als het gaat om het lezen van de temperatuur waarden van afzonderlijke punten. Voor het scannen van grote gebieden of onderdelen worden echter kritische componenten gemakkelijk over het hoofd gezien, die aan vervanging toe zijn en moeten worden gerepareerd.

Een warmtebeeldcamera van FLIR kan motoren, onderdelen, of panelen tijdens het proces onderzoeken en ziet daarbij geen oververhittinggevaren over het hoofd, hoe klein ze ook mogen zijn.

Gebruik duizenden infrarood thermometer tegelijkertijd

Met een infrarood thermometer kunt u de temperatuur op een enkel punt meten. FLIR tools warmtebeeld camera's meten temperaturen over het gehele beeldgebied. De FLIR E4 heeft een resolutie van 80 x 60 pixels. Dit komt overeen met het gelijktijdig gebruik 4800 IR-thermometers.

Warmtebeeldcamera's voor preventief onderhoud

De warmtebeeldtechniek heeft zich ontwikkeld tot een van de meest waardevolle diagnostische hulpmiddelen voor preventief onderhoud. Door het detecteren van afwijkingen die vaak onzichtbaar zijn voor het blote oog, thermografie maakt de uitvoering van corrigerende maatregelen vóór dure systeemstoringen mogelijk.
Infraroodcamera's zijn compacte systemen geworden die er precies hetzelfde uitzien als een normale Video-/Digitale camera, zijn eenvoudig te bedienen en produceren realistische beelden in hoge resolutie. Veel industrieën over de hele wereld hebben de voordelen van infraroodcamera's erkend in hun preventieve onderhoudsprogramma's.

Toepassingen

Op het gebied van preventief onderhoud, zijn er vele toepassingen voor warmtebeeld camera's.

Inspecties bij laagspanning

Infrarood camera's worden vaak gebruikt voor elektrische inspecties. Als elektrische aansluitingen losraken, wordt de weerstand in stroom omgezet, die kan leiden tot een temperatuurstijging. Dit kan vervolgens leiden tot het falen van onderdelen, wat onvoorziene storingen veroorzaakt en resulteert in aanzienlijke hoge kosten. Bovendien is de effectiviteit van een elektriciteitsnet minder voor een storing, aangezien energie wordt verbruikt voor het opwekken van warmte.

Inspecties bij hoogspanning

Power transformatoren worden vaak gecontroleerd met infrarood camera's. De temperatuur van de koelvinnen en de hoogspanningsverbindingen worden vergeleken om corrigerende maatregelen te nemen, indien nodig, voordat zich problemen voordoen. Andere hoogspanningsinstallaties die met een infraroodcamera worden gecontroleerd zijn onder andere stroomonderbrekers en schakel apparatuur zoals hoogspanningslijnen. Potentiële probleemgebieden worden duidelijk herkend in de infrarode afbeelding.

Mechanica

In veel fabrieken vormen mechanische systemen het hart van de operatie. De thermografische data kunnen een onschatbare bron van extra informatie zijn voor trillingsmetingen bij het toezicht op mechanische systemen.

FLIR Ex serie

Een FLIR Ex-camera is een betaalbaar alternatief voor bijvoorbeeld een laser punt IR Pyrometer. Hij meet niet alleen de temperatuur van een enkel punt, maar van elke pixel in beeld. De nieuwe, gecombineerde en unieke MSX® Image Storage met infrarood en digitaal beeld, maakt de camera onvergelijkbaar eenvoudig om te bedienen en uw foto's te gebruiken en te evalueren.

 • Bijzonder gebruiksvriendelijk
  De camera is uiterst duidelijk en eenvoudig in het gebruik en is ontworpen voor beginnende gebruikers. De camera is intuïtief te gebruiken en is voorzien van een complete handleiding.
 • Volautomatisch
  Produceert direct zogenaamde point-and-shoot (richten-opnemen) JPEG-infraroodbeelden, slaat alle gewenste temperatuurgegevens op, die vervolgens intern of extern kunnen worden opgeslagen, verzonden en geanalyseerd.
 • Focusvrij 
  Met de vaste lens met focusvrij-functie is het gebruik van de FLIR Ex serie een peulenschil.
 • Compact en lichtgewicht 
  De FLIR Ex serie weegt slechts 575g en kan gemakkelijk in een heuptas worden opgeborgen.
 • Digitale camera 
  Een geïntegreerde digitale camera maakt het opnemen en inspecteren sneller en gemakkelijker.
 • Inclusief rapportage- en analysesoftware 
  FLIR tools software is voor alle i-serie gebruikers te downloaden.
 • Perfect(e) meten/nauwkeurigheid 
  De camera meet temperaturen tot +250 °C en detecteert temperatuurverschillen die niet meer dan 0,06 °C bedragen (FLIR E6/FLIR E8).
 • Meetfuncties 
  Meetpunt, rechthoek met max./min. temperaturen, isotherm boven/onder (afhankelijk van het model).
 • Picture-in-Picture 
  Brengt meerdere lagen in beeld bijvoorbeeld de digitale afbeelding en de infrarode afbeelding en vereenvoudigt het opsporen en markeren van kritische gebieden.
 • Dynamic Multi-Spectral Imaging (MSX ®) 
  De nieuwe MSX®-functie genereert een thermisch beeld dat gedetailleerder dan ooit is.
 • Multispectrale Image Storage 
  Gecombineerde opslag van MSX®, warmtebeelden, digitale beelden en Picture-in-picture.

De Flir voor de smartphone

Met de Flir One warmtebeeldcamera gaat er een nieuwe wereld open. Doordat de Flir One warmtebeeldcamera temperatuurverschillen uitdrukt in verschillende kleurpaletten, ziet u dingen die u normaal niet waarneemt met het blote oog. Deze camera is beschikbaar voor zowel de iPhone, iPad als Android-toestellen. Bekijk bijvoorbeeld ook onze FLIR ONE voor iOS.

Daarnaast is de Flir One warmtebeeldcamera handig om temperatuurverschillen op materialen te meten. Ook kunnen lekkages en onregelmatigheden op tijd worden opgespoord. De Flir One warmtebeeldcamera wordt bevestigd aan de micro-USB of Lightning ingang van het toestel. Door de ingebouwde batterij wordt de batterij van de smartphone of tablet niet extra belast.  

Meest recente artikelen

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

2 dec 2021

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

Conrad officieel reseller Arduino®

19 okt 2021

Conrad officieel reseller Arduino®

Probeer uw energierekening zo laag mogelijk te houden

6 okt 2021

Probeer uw energierekening zo laag mogelijk te houden

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

10 aug 2021

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

9 aug 2021

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

Wij reizen door Europa in 84 dagen

9 aug 2021

Wij reizen door Europa in 84 dagen

Energie besparen in huis

6 aug 2021

Energie besparen in huis

Wat zijn anemometers?

6 aug 2021

Wat zijn anemometers?

Wat zijn decibelmeters?

6 aug 2021

Wat zijn decibelmeters?

Wat is een internetradio? Hoe werkt een Wifi Radio?

6 aug 2021

Wat is een internetradio? Hoe werkt een Wifi Radio?