Betaalbare tablets

Betaalbare tablets

10 okt 2017

Iedereen heeft tegenwoordig wel gehoord van de iPad, het multimedia tablet van Apple is één van de bekendste tablets die er op de markt te krijgen is. Echte Apple-fans zijn er weg van en zelfs vele “Windows”-gebruikers zweren erbij. In vele gevallen laat de iPad de concurrentie ver achter zich, maar daar betaalt u dan ook voor. Het strakke design en Apple’s kenmerkende snelle besturingsysteem doet niet veel goeds voor het prijskaartje. Veel mensen laten de tablet links liggen bij het zien van de prijs, maar mocht u toch graag zo’n handige gadget in huis halen dan is de tablet met Android wel een aanrader. Dit veelgebruikte open-source-besturingsysteem heeft zich alom bewezen bij smartphone-gebruikers en is nu in een razend tempo de tabletmarkt aan het bestormen. Met de functies die Android aanbiedt zou dit besturingssysteem het Apple wel eens heel moeilijk kunnen maken.

Android:

Het grote voordeel van Android is dat het open source is, dit houdt in dat de broncodes aangepast mogen worden en zodoende nieuwe programma’s (in de multimedia wereld beter bekend als “apps”) ontwikkeld kunnen worden door iedereen. Een mooi voorbeeld hiervan is de app “WhatsApp”, met deze app sturen gebruikers gratis berichten naar andere WhatsApp-gebruikers (een soort van gratis sms). Deze en vele andere apps zijn gemakkelijk te downloaden met behulp van Android’s app-website “Google Play”, een soort van online winkel waar iedereen apps kan downloaden. Nog een groot voordeel ten opzichte van Apple is dat Android compatible is met Windows-programma’s, iets waar Apple nooit aan zal kunnen tippen.

Archos:

Een mooi voorbeeld van tablets met Android zijn de alleskunners van het merk Archos. Dit Franse bedrijf heeft zich behoorlijk genesteld in de markt van tablets en brengt dan ook een grote variatie op het gebied van Android tablets op de markt. Van uitgebreide tablets die films in full-HD af kunnen afspelen tot de wat aantrekkelijker geprijsde tablets met een ingebouwde e-reader-functie. Archos heeft voor ieder wat wils en dit alles voor zeer aantrekkelijke prijzen!

> Bekijk hier ons aanbod tablets