Informatie over matrasvliegers

Informatie over matrasvliegers

7 nov 2017

Binnen de vliegersport zijn de matrasvliegers de grootste die er zijn. Deze vliegers zijn dan ook een echte uitdaging. U kunt met een traction kite extreem hoge sprongen maken; door het grote oppervlak van de matras vangt hij veel wind. Matrasvliegers zijn te verkrijgen in verschillende maten. De maat van een matras-vlieger wordt aangegeven met m². Binnen het matrasvlieger assortiment zijn er 2-lijns en 4-lijns matrasvliegers. Een bekend merk van matrasvliegers is HQ.

2-lijns matrasvlieger

2-lijns matrasvlieger

2-lijns vliegers zijn makkelijk te besturen en laten zich eenvoudig manoeuvreren. Zo kunnen beginners leren omgaan met z’n grote matras. Bij 2-lijns matrassen is het mogelijk een 3e lijn te gebruiken door er een 3-lijns vlieger van te maken is hij nog beter onder de knie te krijgen.

> Bekijk alle matrasvliegers

4-lijns matrasvlieger

4-lijns matrasvliegers zijn groter en vergen meer ervaring vanwege de grotere trekkracht. Deze matrasvliegers zijn ook geschikt om een mountainboard, snowboard, dirtboard, kitesurf of zelfs een buggy voort te slepen. De bovenste 2 lijnen zijn de control lines (power lines), bedoeld voor besturen van de vlieger. De onderste 2 lijnen zijn de brake lines waarmee de snelheid van de kite bepaald kan worden.

> Bekijk alle matrasvliegers

Matrasvlieger accessoires

Als u eenmaal de smaak van deze prachtige sport te pakken heeft, zult u al snel een mountainboard willen aanschaffen. Hiermee kunt u hoge snelheden behalen door de matrasvlieger te gebruiken als trekkracht. Een kite stick is een ideaal hulpmiddel bij het opruimen van uw matras. Steek de stick simpelweg in de grond, maak de stuurlijnen eraan vast en u kunt rustig uw kite opruimen zonder dat deze er vandooor gaat. Naast stuurgrepen die standaard meegeleverd worden heeft u ook keuze uit verschillende grepen en stuurlussen. Een cross-over bar is een stang die het vliegeren vergemakkelijkt.

Als  u langere tijd wilt vliegeren, maak dan gebruik van een heupgordel en een harnas line waarmee u uw schouders ontlast. De matrasvlieger klikt u binnen een paar tellen aan uw gordel. Voor u eigen veiligheid is het verstandig kite killers aan te schaffen. Deze zorgen ervoor dat wanneer u dreigt meegetrokken te worden en u hem niet meer kunt houden, de vlieger dan naar beneden komt.

> Bekijk alle vlieger accessoires

Gerelateerde onderwerpen