HomeMatic® – Rookmelder met lichtschakelaar

HomeMatic® – Rookmelder met lichtschakelaar

12 dec 2017

In het geval van een brand alarmeren de rookmelders en in de slaapkamer gaat bovendien als optische waarschuwing het licht aan.

Plaats in de slaapkamer, overloop en kinderkamer elk een radiografische rookmelder in het midden van het plafond. Om bij een alarm alle drie de rookmelders gelijktijdig te activeren moeten ze met elkaar in verbinding staan, zodat ze samen een groep vormen. In de slaapkamer plaatst u bovendien een radiografische inbouw-schakelactuator in de schakelaar voor de plafondverlichting en verbindt u deze met het stroomnet.

De plafondlamp moet zich bij het activeren van een alarm automatisch inschakelen. Hiertoe moet de radiografische actuator met de groep rookmelders gekoppeld worden. Het is voldoende als u de schakelactuator koppelt aan slechts één rookmelder uit de groep. De lichtbesturing kan uitgebreid worden met verdere radiografische actuatoren om bijv. het licht ook in andere vertrekken in te schakelen.

Een soortgelijke uitgebreide functie is d.m.v. de HomeMatic huisbesturing te bereiken. Via de HomeMatic radiografische rookmelder kan een groot aantal aan levensreddende maatregelen geactiveerd worden. Bijvoorbeeld de verlichting in het hele huis inschakelen en de huisdeur als voorzorg te ontgrendelen, zodat alle vluchtwegen verlicht en zonder vertraging toegankelijk zijn.

Benodigde artikelen: 
Radiografische rookmelder

> Naar ons assortiment rookmelders

Gerelateerde onderwerpen