De juiste pomp voor elke situatie

De juiste pomp voor elke situatie

14 feb 2018

Heeft u wel eens een ondergestroomde kelder of tuin gehad?
En is uw opblaaszwembad of vijver te smerig voor woorden? In dit soort situaties is de juiste pomp de oplossing!
Met de pompen uit ons assortiment schieten wij te hulp, wat uw probleem ook is.

> Bekijk hier ons volledige assortiment pompen

Inhoud

  1. De juiste pomp voor elke situatie
  2. Dompelpomp - moeiteloos uw kelder leegpompen
  3. Grondwaterpomp - de tuin gratis bewateren
  4. Vijver- en fonteinpompen - heldere vijvers en waterornamenten
  5. Laagspanningspompen - waterpompen in campers & boten
  6. Toebehoren - alles om pompen aan te sluiten

De juiste pomp voor elke situatie

Wij Nederlanders weten als geen ander hoe men met water om moet gaat. Als er waar dan ook ter wereld iets gebouwd moet worden in of rondom water, dan komt er een Nederlander aan te pas. En tijdens warme zomerdagen als er niet gewerkt hoeft te worden, zijn we massaal in de achtertuin te vinden. Lekker genieten van een ijskoud pilsje in een opblaaszwembad. Maar elke dag het zwembad schoonmaken is niemands hobby, zorg dus voor een goede zwembadpomp.

Als we toch aan schoonmaken zijn denkt u dan ook aan de vissen? Met de juiste vijverfilter -en pomp houdt u de vijver kraakhelder en schoon, wel zo fijn voor de vissen en het ziet er natuurlijk gaaf uit. En als we dan toch aan pompen zijn haal dan het water meteen uit de grond. Met een grondwaterpomp voorziet u uw tuin van een frisse en vooral gratis sproeibeurt!

U zou denken dat water voor ons alleen maar positief is, maar dat is het niet! Niet alleen de geschiedenis maar tot op de dag van vandaag zijn krantenkoppen gevuld met rampscenario’s over water. Keer op keer, als een rivier weer eens buiten zijn oevers treedt of de zomerse buien het land teisteren, is het zover. Volgelopen kelders, om nog maar te zwijgen van het wateroverlast rondom huis. Guus Meeuwis zong er al eens over en niets blijkt er in zo’n situatie minder waar te zijn, het is pompen of verzuipen!

Wat uw probleem, vraag of doel ook is, wij helpen u op weg met de juiste pomp in elke situatie! Maar om u een duidelijk overzicht te geven hebben we meest gebruikte pompen uitgelicht en hieronder beschreven.

> Bekijk hier ons volledige assortiment pompen

Dompelpomp - moeiteloos uw kelder leegpompen

De beste manier om een volgelopen kelder leeg te pompen is met een dompelpomp. Een dompelpomp dompelt u (hoe kan het ook anders) in het water. Sluit hier een slang op aan die naar een afvoer gaat en klaar! De pomp doet de rest. Afhankelijk van het type schakelt de pomp zichzelf uit middels een vlotterschakelaar.

De dompelpompen uit ons assortiment hebben een pompcapaciteit welke varieert van enkele liters per uur tot maar liefst 30.000 liter per uur. Ideaal om uw wijnkelder met peperdure wijntjes in een mum van tijd weer droog te krijgen.

Let wel op het ‘type’ water dat u weg wilt pompen. Als het om regenwater of ander ‘helder’ water gaat is de keuze snel gemaakt. Heeft u regelmatig een overstroomde tuin of woont u dicht bij een rivier? Dan is een vuilwater-dompelpomp de betere keuze. Deze heeft een grover filter en kan zand en andere “vaste deeltjes” zonder moeite wegzuigen. Ideaal bij modderig water.

> Bekijk hier ons volledige assortiment dompelpompen

Grondwaterpomp - de tuin gratis bewateren

Het klinkt misschien te mooi voor woorden maar het is echt zo, met een grondwaterpomp kunt u gratis genieten van water! Natuurlijk is het niet het kraakheldere gemeentepils dat u uit de keukenkraan tapt, maar het is fris water. Ideaal om uw tuin te bewateren en zelfs uw toilet mee door te spoelen. Nou kunt u op veel plaatsen in Nederland grondwater omhoog pompen, maar lang niet overal. Verdiep u dus eerst in de mogelijkheden voordat u een grondwaterpomp aanlegt.

> Bekijk hier ons volledige assortiment grondwaterpompen

Vijver- en fonteinpompen - heldere vijvers en waterornamenten

Een mooie vijver of een imposant ornament is in de zomer een echte eyecatcher in de
tuin. Vijvers met grote filters, verwerkt als mooie watervallen, krijgen veel bekijks. Maar het zomerse zonlicht brengt ook een probleem met zich mee, het stimuleert de groei van algen in de vijver. Nou kunt u hier elk “wondermiddel” voor gebruiken maar een goede waterflow is de basis, zorg dus voor een goede pomp! Let hier wel goed op het pompvermogen aangeduid in liters per uur. Bij een grote vijver hoort natuurlijk een krachtige pomp.

Hetzelfde geldt ook bij waterornamenten. Als u uw terras heeft opgefleurd met een
waterval of fontein dan wilt u dat hier helder water in zit. Het aantal liters per uur zal hier minder van toepassing zijn maar de opvoerhoogte is wel erg belangrijk. De pomp moet het water natuurlijk op kunnen voeren tot aan het topje van de fontein / waterval.  

> Bekijk hier onze vijver- en fonteinpompen

Laagspanningspompen - waterpompen in campers & boten

Als u op vakantie gaat met bijvoorbeeld een camper of boot is water één van de basisvoorzieningen die u wilt hebben. Ook hier is de pomp weer een redmiddel. Watertanks zitten vaak erg laag weggewerkt en de kraan wat hoger, dit moet dus omhoog gepompt worden. Dat doet u met een laagspanningspomp. Dit soort pompen werken op 12V of 24V en zijn hiermee dus ideaal in campers, boten maar ook vrachtwagens. Ook hier is de opvoerhoogte van groot belang maar de pompen uit ons assortiment kunnen het water tot maar liefst 52m omhoog pompen. Ideaal, zelfs voor de grootste voertuigen.

> Bekijk hier onze laagspanningspompen

Toebehoren - alles om pompen aan te sluiten

Als u een pomp naar keuze hebt gevonden, is het tijd om deze aan te sluiten. In ons assortiment vindt u alles om het water te verplaatsen. Van slangaansluitingen en toebehoren voor het aansluiten, tot de slangen zelf om het water weg te pompen. Let goed op de diameter van de slangen en de aansluitingen. U wilt immers niet dat de boel gaat lekken als u net alles hebt aangesloten.

Is dat na een nachtje toch het geval, geen paniek! Met de pompen uit ons assortiment heeft u de boel zo weer droog ;).

> Bekijk hier al onze pomp-toebehoren

> Bekijk hier al onze slangen

Gerelateerde onderwerpen