Persoonlijke beschermmiddelen

Persoonlijke beschermmiddelen

12 dec 2017

Arbeidsveiligheid

Bij het klussen is het van belang dat u goed beschermd bent, om ongelukken te voorkomen. Daarom is het heel verstandig dat u de juiste veiligheidsuitrusting aan heeft. Uw handen zijn heel belangrijk, tijdens het klussen gebruikt u ze bijna bij elke handeling. Daarom is het ook verstandig om ze zo goed mogelijk te beschermen. Dit doet u door handschoenen te dragen, maar u heeft niet voor elke situatie dezelfde handschoenen nodig. Zo zijn er handschoenen om u te beschermen tegen hitte, maar ook tegen de kou. Ook zijn er handschoenen om snijwonden te voorkomen.

> Bekijk alle beschermingshandschoenen

Optimaal beschermd de werkplaats in

Ook uw ogen dienen goed beschermd te worden en daarom is het ook belangrijk om oogbescherming te dragen. U kunt dit doen door gezichts-veiligheidsschermen of veiligheidsbrillen te dragen.

> Bekijk alle oogbeschermers  

Tijdens het klussen zijn er vaak apparaten die veel geluid produceren, dit kan uw gehoor beschadigen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen, daarom wordt het aangeraden om gehoorbescherming te dragen. Ook hier heeft u weer verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor oordopjes om het geluid tegen te houden. Een andere optie is de gehoorbeschermer, die tegenwoordig ook te verkrijgen is met mp3 aansluiting.

> Bekijk alle gehoorbeschermers 

Als u aan het klussen bent wil het wel eens gebeuren dat er wat valt. Om u hiertegen te beschermen is het handig om veiligheidsschoenen en hoofdbescherming te dragen. Ook deze zijn er in verschillende uitvoeringen, zodat u zelf kan kiezen wat het best bij u past.

> Bekijk alle hoofdbescherming

Werkkleding

Wanneer u met producten werkt waar veel stof van af komt, kunt u het beste een stofmasker dragen om u te beschermen. Ook deze zijn er in verschillende soorten, van mondkapjes tot professionele stofmaskers.
Ook is het noodzakelijk om goede, beschermende kleding te dragen. Bij slecht weer kunt u het best weerbeschermende kleding dragen om u lichaam te beschermen. Als u bezig bent met klussen op openbare plekken kunt u het best opvallende kleding dragen, zodat andere mensen u goed zien. Dit omdat u zo niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Hiervoor is er waarschuwingskleding. U zou in principe altijd goede werkkleding moeten dragen, omdat u zo het beste beschermd bent.

> Bekijk alle werkkleding