Dremel assortiment

Dremel assortiment

5 dec 2017

Het merk Dremel is een begrip geworden. Als iemand over een miniboormachine praat, hebben ze het vaak over een Dremel. Dat dit merk zo enorm populair is geworden komt door de hoeveelheid werkzaamheden die hiermee uitgevoerd kunnen worden. Van klussen in de bouw tot precisiewerkzaamheden in de hobby, de multitools van Dremel kunnen overal voor gebruikt worden.

Of u nu wilt boren, frezen, slijpen of polijsten, voor elke toepassing heeft is wel een passend gereedschap. Geniet van het gemak bij het werken. Daarbij ligt de Dremel met zachte handgreep altijd prettig in uw hand en met de lichte behuizing is het werken met de verschillende gereedschappen prettig en niet vermoeiend.

> Bekijk hier ons volledige Dremel assortiment

Accessoires

Voor het optimale resultaat van elke klus heeft u de juiste en goede kwaliteit accessoires nodig. Dremel heeft een serie accessoires gemaakt die voldoen aan al uw verwachtingen. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste accessoires, heeft Dremel een systeem met kleuren bedacht: iedere kleur vertegenwoordigd een categorie toepassingen. Dit helpt u bij het kiezen van de juiste accessoires die u nodig heeft voor uw klussen. Het maakt niet uit met welke materialen u wilt werken, Dremel heeft altijd een passende oplossing voor u.

Multigereedschap-systemen
Dremel heeft een aantal gereedschappen ontwikkeld, zowel met als zonder snoer. Ieder gereedschap heeft specifieke kenmerken die het uniek in zijn klasse maken. Dremel heeft ieder gereedschap zodanig ontwikkeld dat het voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor optimaal plezier en gemak tijdens het werk.

> Bekijk ons assortiment mini-, precisie machines

Hogesnelheidsfrezen worden gebruikt voor het frezen van profielen, uithollen, maken van groeven en sleuven, maken vanconische gaten in zachte metalen, kunststoffen en hout.

Graveerfrezen 
Kwaliteitsfrezen voor graveren, uitsnijdingen maken en frezen in hout, glasvezel, kunststof en zacht metaal.

Hardmetalen frezen 
Te gebruiken voor frees- en schaafwerkzaamheden en het verwijderen van materiaal. Voor gebruik op gehard staal, roestvrij staal, gietijzer, non-ferrometaal, keramiek, kunststof, hardhout en andere harde materialen.

Hardmetaal vertande stiftfrezen 
Snelfrezende scherpe tanden voor het verwijderen van grotere hoeveelheden materiaal. Gebruiken op glasvezel, hout, kunststof, epoxyhars, rubber, laminaten, hardboard, zachte metalen, keramische tegels.

Frezen (HSS) 
Voor frezen, inlegwerk en het maken van pengaten in hout en andere zachte materialen.

Hardmetalen frezen voor verwijderen van voegen 
Ideaal voor reinigen van wand- en vloervoegen of het verwijderen van voegen voor het vervangen van gebroken tegels.

Dremel Trio tegelfrees 
De tegelfrees snijdt eenvoudig keramische wandtegels, pleisterwerk en cementplaat.

Dremel Trio multifunctioneel hardmetalen freesmes 
Het multifunctionele hardmetalen freesmes snijdt hout, gipskarton, kunststof, glasvezel, laminaat en plaatmetaal.

Dremel Trio afrondingsfrees met leipen 
Deze afrondingsfrees met leipen voor frezen in hout en andere zachte materialen.

Dremel Trio groeffrees 
Groeffrees voor frezen in hout en andere zachte materialen.

Dremel Trio rechte frees 
De rechte frees voor frezen en inlegwerk in hout en andere zachte materialen.

> Bekijk ons assortiment frezen hier

Slijpen/scherpen
De accessoires in deze categorie kunnen bij elke soort klus een grote verscheidenheid aan materialen ontbramen, glad maken, slijpen en reinigen.

Aluminiumoxide slijpstenen 
Te gebruiken voor metaal, gietijzer, lasverbindingen, klinknagels en corrosie. Uiterst geschikt voor slijpen, ontbramen en algemene slijpwerkzaamheden.

Siliciumcarbide slijpstenen 
Deze zijn ontworpen voor het bewerken van steen, glas, keramiek, porselein en non-ferrometaal.

Kettingzaag-slijpstenen 
Voor snel en eenvoudig slijpen van kettingzaagbladen.

Reinigen/polijsten 
Dremel accessoires voor reinigen en polijsten zijn geschikt voor het bewerken van staal, aluminium, koper, zilver, goud en kunststof.

Polijstschijven 
Ideaal voor polijsten van metalen en kunststoffen. Gebruik van polijstpasta met de schijven zorgt voor een glanzend resultaat

Rubber polijstkop 
Blauwe koppen voor het afwerken en polijsten van alle ferrometalen. Verwijdert kleine oneffenheden en krassen na het slijpen en schuren, en reinigt en preciseert groeven. Ook te gebruiken op vele steensoorten en keramiek.

Dremel SpeedClic: polijstschijven 
Voor precies en nauwkeurig verwijderen van materiaal op metaal, glas, hout en kunststof. Het flexibele materiaal maakt werken mogelijk op plekken waar weinig ruimte is en die onregelmatige vormen hebben.

Geïmpregneerde polijstschijf 
Geïmpregneerde polijstschijf voor lichte materiaalafname en glanzend polijsten. Werkt op verschillende oppervlakken zoals staal, aluminium, messing, zilver, goud, hard kunststof enz. De polijstschijf is geïmpregneerd met een siliciumcarbide slijp- en koelsmeermiddel, dus is er geen polijstpasta nodig.

Dremel SpeedClic: detailpolijstschijven 
De detailpolijstschijven hebben zeer flexibele borstelharen waarmee de buitenste oppervlaktelaag kan worden verwijderd zonder de onderliggende laag te beschadigen. Deze kan worden gebruikt voor ontbramen, reinigen, afwerken en polijsten van details, kleine en onregelmatige plekjes.

> Bekijk hier ons assortiment polijstschijven

Draadborstels 
Te gebruiken voor licht ontbramen, reinigen en polijsten van zilverwerk, juwelen en andere edelmetalen. Kunnen gebruikt worden met polijstpasta. 

Staalborstels 
Veelzijdige borstel voor verwijderen van roest en corrosie, polijsten van metalen oppervlakken, ontbramen en vloeiend laten verlopen van naden of reinigen van elektrische componenten.

Krachtige schuurborstel 26 mm 
Krachtig resultaat voor ontbramen, reinigen, verwijderen van roest en corrosie. Kan op een hogere snelheid worden gebruikt dan andere borstels.

RVS-borstels 
RVS-borstels veroorzaken geen roestvorming bij gebruik op corrosiebestendige materialen zoals tin, aluminium en roestvrij staal.

Messingborstels 
Messingborstels produceren geen vonken en zijn zachter dan staal. Deze maken geen krassen op zachte metalen als goud, koper, messing.

> Bekijk hier ons assortiment borstels

Snijden 
Dremel beschikt over twee soorten snij-accessoires voor iedere snijklus; snijschijven en freesmessen. Snijschijven snijden metaal, hout en kunststof langs de rand.
Freesmessen worden gebruikt met de snijgeleider en snijden in iedere richting.

Snijschijven  
Voor het afkorten en snijden in metaal, hout en kunststof. Snijschijven maken het eenvoudig om bouten, schroeven, plaatmetaal, dun hout en kunststof door te snijden of hierin sleuven te maken. Gewapende glasvezelsnijschijven zijn bestemd voor zware toepassingen. De snijschijf snijdt alleen langs de rand.

Dremel SpeedClic: starterset en snijschijven 
Dremel is de uitvinder van het SpeedClic snelwisselsysteem voor accessoires van rotatiegereedschap en biedt nu een uitgebreide lijn SpeedClic snij-accessoires voor metaal.

Dremel SpeedClic: snijschijven voor kunststof  
De snijschijven zijn speciaal ontworpen voor het slijpen van alle soorten kunststof. Snel, eenvoudig, en te wisselen zonder sleutel.

Dremel SpeedClic: snijschijf voor hout 
Snij snel en eenvoudig door hout. Met deze ø38 mm snijschijf voor hout kunt u zowel harde en zachte houtsoorten als laminaat snijden. De carbide coating maakt deze schijf zeer duurzaam. Snel en zonder sleutel. om te wisselen.

Dremel SpeedClic: diamantsnijschijf 
Een accessoire vooral geschikt voor het slijpen van harde materialen. Bijvoorbeeld beton, steen, porselein, keramiek en harde epoxide. De diamantschijf produceert een fijne snede, is uiterst duurzaam, breekt niet en behoudt zijn vorm.

> Bekijk hier ons assortiment snijschijven

Spiraalfreesmessen 
Het freesmes voor gipskarton zorgt voor snelle, zuivere sneden in gipskarton. Het multifunctionele freesmes snijdt hout, plastic, glasvezel, gipskarton, laminaat en vinylbekleding. De tegelfrees snijdt keramische wandtegels, cementboard en stucwerk. (Niet geschikt voor vloertegels)

Dremel SpeedClic slijpschijf 
Deze slijpschijf is ideaal voor het slijpen en ontbramen van verschillende soorten metaal. Door de met glasvezel versterkte schijf met een diameter van 38 mm kunt u sneller en efficiënter slijpen. Met het SpeedClic systeem kunt u snel en eenvoudig zonder sleutel accessoires verwisselen.

Frees/schaafschijf 25,4 mm 
De ultieme oplossing voor hout. Het speciale ontwerp van de frees/schaafschijf zorgt ervoor, dat u zowel in harde als zachte houtsoorten kunt snijden, groeven kunt maken en hout in vormen kunt snijden. De carbide coating maakt de schijf uiterst duurzaam.

> Bekijk hier ons volledige Dremel assortiment

Schulp-/kantzaagblad 31,8 mm 
Precisie-zaagblad voor fijn en recht zagen in alle soorten hout. Perfect voor laminaat en houten vloerdelen of dunne houtplaten. Alleen gebruiken met Dremel mini-zaaghulpstuk.

Schuren 
Dremel schuuraccessoires omvatten schuurtrommels, -banden, -schijven, klapschijven en polijstschijven voor het verwijderen en glad maken van materiaal.

Schuurbanden 
Voor ruw vormgeven en glad maken van hout en glasvezel, verwijderen van roest van metalen oppervlakken en vormgeven van rubberen oppervlakken. Schuurbanden zijn eenvoudig te vervangen.

Schuurstift 
Wordt gebruikt voor de afwerking en licht schuren. Voor het verwijderen van verf en roest zonder de ondergrond te verwijderen.

Klapschijven 
Perfect voor schuren van vlakke of geprofileerde oppervlakken op metaal, hout, rubber of kunststof.

Spantangen/opspandoorns/diversen 
Deze groep omvat de diverse extra's zoals boren, spantangen, opspandoorns en een multi-spankop.

Spantangen (3,2 mm) inclusief een spanmoer 
Spantangen zorgen ervoor dat een accessoire in een multigereedschap vast blijft zitten. De spantangset is een set met verschillende maten spantangen (0,8 / 1,6 / 2,4 / 3,2 mm) inclusief een spanmoer.

Multi-spankop (0,8 - 3,2 mm) 
De Dremel multi-spankop zorgt ervoor dat accessoires op het Dremel multigereedschap snel en eenvoudig te wisselen zijn zonder het gebruik van spantangen. Er passen accessoires in met een schacht van 0,4 mm tot 3,4 mm.

Opspandoorns 
Opspandoorns worden gebruikt voor het monteren van verschillende accessoires zoals vilten polijstschijven of snijschijven.

Diamantstiften 
Voor fijn precisiewerk, snijden, graveren, uitsnijdingen maken, bijwerken en afwerken. Te gebruiken in hout, jade, keramiek, glas, gehard staal, halfedelstenen en andere harde materialen. Messen zijn bekleed met diamantdeeltjes.

Set precisie-boren 
De set precisie-boren bevat 7 boren voor boren in hout of zacht metaal. De verschillende opgenomen diameters zijn 0,8/1,2/1,6/2,0/2,4/2,8 en 3,2 mm.

Set houtboren (4 stuks) 
De Dremel set houtboren bevat 4 boren met centreerpunt voor boren in hout. De verschillende opgenomen boordiameters zijn 3, 4, 5 en 6 mm. De titaniumlaag zorgt voor hoge prestatie en een lange levensduur.

Multi-Max systeem 
Multi-Max, een uiterst comfortabel en gebruiksvriendelijk oscillerend gereedschap. Het ideale gereedschap voor reparatie, verbouwing en/of restauratie. Met zijn snelwisselsysteem kan het met behulp van het grote assortiment accessoires snel worden aangepast aan elke situatie, terwijl de 2 batterijen zorgen voor voldoende power om alle (lichte) doe-het-zelf- en hobbyklussen aan te pakken. In combinatie met een uitstekende ergonomie is de Dremel Multi-Max het gereedschap voor snelle reparaties en kleinere restauratieklussen. Er zijn accessoires verkrijgbaar om hout, metaal, kunststof en gipskarton te snijden en te schuren, cement en mortel te slijpen en voegspecie te verwijderen.

Dremel Multi-Max Multi-Flex 
Eerste hulpstuk op de markt welke gedetailleerd zagen mogelijk maakt. Door het innovatieve design en de speciale zaagbladen kan men met dit hulpstuk talrijke zaagtoepassingen voltooien. De verschillende zaagbladen kunnen gebruikt worden voor het zagen in hout, metaal, en plastic.

Dremel Trio 
Dit is het ultieme gereedschap voor iedereen die zich bezig houdt met algemene klussen in en rond het huis. De Dremel Trio heeft een 3-in-1 spiraal systeem waardoor u met hetzelfde gereedschap kunt snijden, schuren en frezen. Dit veelzijdige, compacte gereedschap is zeer krachtig. De Dremel Trio heeft een ergonomische handgreep met 2 standen en een variabele snelheid waardoor het toerental voor het werken in verschillende materialen kan worden gekozen. Met zijn 360° spiraal snijtechnologie en invalfunctie kan met het gereedschap snel en uit de vrije hand worden gesneden in hout, kunststof, gipskarton, metaal en wandtegels. Daarnaast zijn er ook de speciale Trio schuur- en freesaccessoires en hulpstukken, zodat u met dit gereedschap uw klus van het begin tot het eind kunt afmaken.

Dremel Trio schuuropspandoorn 
De Dremel Trio schuuropspandoorn voor het ruw vormgeven en glad maken van hout en glasvezel, verwijderen van roest van metalen oppervlakken en vormgeven van rubberen oppervlakken. Schuurbanden kunnen eenvoudig vervangen worden.

Dremel lijmpistool 910 
De Dremel 910 is een lijmpistool voor hoge temperatuur (165 °C) met een precisietip met anti-druipvoorziening. Vanwege zijn compacte formaat en T-handgreep, stabiel voetstuk, uitklapbare standbeugel is het ideaal voor snelle, lichte doe-het-zelf klussen in en rond het huis zoals het lijmen van keramiek, hout, kunststof, glas, enz. Geschikt voor lijmsticks van 7 mm.

Dremel lijmpistool 930 
De Dremel 930 is een lijmpistool met 2 temperatuurstanden en heeft een precisietip met anti-druipvoorziening. Vanwege de 2 temperatuurstanden is het ideaal voor een groot aantal creatieve hobbyklussen zoals scrapbooking, versiering, kleurlijmen op glas, enz. evenals voor lichte doe-het-zelf-klussen in en rond het huis zoals het lijmen van keramiek, hout, kunststof, glas enz..

Dremel lijmpistool 940 
Dit is een lijmpistool voor hoge temperatuur (195 °C) met een verwisselbare precisietip met anti-druipvoorziening. Met zijn afneembare snoer kan de 940 op elke plek worden gebruikt waar geen stroom beschikbaar is. Vanwege zijn aan/uit-schakelaar, T-handgreep, stabiel voetstuk, uitklapbare kick-stand en verwisselbare tip is het ideaal voor lichte doe-het-zelf-klussen in en rond het huis zoals het repareren van meubels, het lijmen van hout, keramiek enz. Geschikt voor lijmsticks van 11/12 mm.

Dremel 7 mm glittersticks 
Kunnen worden gebruikt met Dremel model 920 en 930 (lage temperatuur). Leuk om te gebruiken voor een groot aantal decoraties op papier, karton, glas, textiel, hout, kunststof enz.

Dremel 7 +11 mm multifunctionele lijmsticks voor hoge temp. 
Te gebruiken met het Dremel lijmpistool 910 (165°) en 930 (hoge temperatuur - 165°). Lijmt verschillende materialen, zoals hout, plastic, keramiek, textiel, etc.

Dremel 7 + 11 mm lijmsticks voor hout 
Kunnen worden gebruikt met Dremel model 940 (hoge temperatuur). Voor het lijmen van houten materialen.

Dremel 7 mm kleursticks 
Kunnen worden gebruikt met Dremel model 920 en 930 (lage temperatuur). Voor een groot aantal verschillende decoraties op papier, karton, glas, textiel, hout, kunststof enz.
Kleursticks kunnen ook worden gebruikt voor verzegelen en postzegeldecoraties.

Dremel lijmmat 
Een flexibele hittebestendige mat die kan worden gebruikt om overtollige lijm op te vangen. Lijm kan men hierop laten afkoelen en deze kan er gemakkelijk worden afgetrokken. De mat is geschikt voor alle soorten smeltlijm en kan eindeloos lang worden gebruikt.

Bekijk hier ons assortiment lijmpistolen

Dremel VersaTip 

De snoerloze 6-in-1 gassoldeerbout. Het perfecte gereedschap voor solderen, smelten, krimpen, pyrografie, warm snijden en verf verwijderen. Een groot aantal toepassingen in één gereedschap verenigt, dankzij het vermogen om 6 verwisselbare tips te gebruiken.

Dremel Graveerpen 
Graveer of versier verschilllende materialen zoals metaal, kunststof, glas, keramiek, hout en leer.

Graveerpen diamantbit 
Voor gebruik met de Dremel graveerpen 290. De diamant-graveerpunt heeft een langere levensduur en kan worden gebruikt op harde materialen.

Dremel VersaFlame 
De Dremel VersaFlame is de enige brander die het gebruik van een open vlam veilig combineert met een katalysator en een soldeerkop, waardoor deze op de huidige markt de meest veelzijdige stationaire brander is, vooral voor doe-het-zelf-toepassingen. Werkt op butaangas voor snel opwarmen en opladen. Toepassingen zijn o.a.: solderen, krimpen, lassen enz.

Dremel Fortiflex 
De Dremel Fortiflex is een precisiegereedschap dat bestaat uit een krachtige hangmotor (300W), een flexibele as, een verwisselbaar precisiehandstuk en een voetpedaal voor variabele snelheidsregeling (0 – 20.000 o.p.m.). Het is dus het ideale gereedschap voor houtbewerking, sieraden maken, steenbewerking, autorestauratie of elke klus waarbij een combinatie van kracht en precisie is vereist.

Dremel presenteert de nieuwe hobbylijn. De Dremel 7700 is een eenvoudig te hanteren snoerloos 7,2 V multigereedschap dat kan worden gebruikt voor alle creatieve hobbyklussen, zoals graveren, boren, schuren en polijsten van alle soorten materialen van hout tot glas. Het Dremel Glue Gun 920/Dremel Glue Gun 930 samen met de nieuwe glitterlijm is het ideale gereedschap om prachtige versieringen te maken op kaarten, fotolijstjes en nog veel meer. De Dremel graveerpen kan worden gebruikt voor gedetailleerd graveren op alle soorten materialen als hout of glas., De Dremel Stylus is het ultraprecieze multigereedschap voor gedetailleerde taken als schuren, graveren, uitsnijdingen maken enz.. De Dremel Versatip kan worden gebruikt voor een groot aantal toepassingen waar hitte bij nodig is, zoals reliëfversieringen maken m.b.v. hitte, houtbranden en het drogen van inkt.

Dremel Stylus Lithium-Ion 
Het formaat, gewicht en ontwerp zorgen ervoor dat dit snoerloze multigereedschap heel handig is in gebruik, waardoor u maximale precisie en controle krijgt. De Dremel Stylus is het perfecte gereedschap voor gedetailleerd graveren in alle soorten materialen (als glas, hout en metaal), maar het snijdt, slijpt, polijst en reinigt ook.

Dremel engraver 
Deze ergonomische, lichte graveerpen klaart al uw graveerklussen met gemak en maximale precisie. De diamant-graveerpunten maken het mogelijk om zelfs de hardste materialen te graveren. De set bevat ook enkele speciale graveersjablonen, waarmee u nauwkeurig speciale vormen kunt graveren in elk materiaal dat u wilt.

Dremel project table 
Deze lichtgewicht (3,2 kg!) en draagbare klustafel is de ideale steun voor al uw kleine hobbyklussen. U kunt deze overal mee naartoe nemen en gebruiken om een handsfree werkplek voor uw klussen te creëren. Met het variabele klemsysteem kunt u alle materialen eenvoudig bevestigen.

Dremel 300 
De Dremel 300 is een krachtig multigereedschap met snoer dat een comfortabel design met een handige lichtgewicht behuizing heeft. Gebruik de hoogwaardige Dremel accessoires en hulpstukken om de talloze mogelijkheden te ontdekken: gedetailleerd schuren, precies frezen, polijsten voor een fantastische afwerking of zelfs snijden door alle soorten materialen.

> Bekijk hier ons volledige Dremel assortiment