Maak uw eigen robot-rendier met slee!

Maak uw eigen robot-rendier met slee!

18 jun 2019

Maak het snelste robot-rendier met arreslee, en race ermee tegen uw vrienden, familie of klasgenoten. Deze Santabot beweegt zich voort aan de hand van trillingen die worden gemaakt door de motor. Elke buiging van het installatiedraad heeft invloed op de snelheid, dus maak nu de snelste! Hier leest u precies hoe u de Santabot in elkaar zet.

Tijdsduur  Tijdsduur:

  ca. 3 kwartier

MoeilijkheidMoeilijkheid:

Eenvoudig

How-to

Stap 1:

Deel de kroonsteenstrip op in drie delen. Doe dit zodat u delen van 1, 4 en 7 kroonsteentjes overhoudt.

Stap 2:

Plaats de motor op de kroonsteenstrip met 4 delen. Bind deze delen vervolgens aan elkaar vast met de twee kabelbinders.  Zorg dat de opening van de kabelbinder zich aan de bovenste binnenzijde bevindt (zie afbeelding).

Stap 3:

Schroef de enkele (1) kroonsteen op het asje van de motor. Knip dan een klein stukje installatiedraad af (ca. 3 cm) en strip de isolatie aan één kant af (ca. 0,5 cm). Schroef de afgestripte kant vast in de kroonsteen en buig het draad iets om.

Stap 4:

Knip vier stukken installatiedraad (7cm) af en strip iedere draad aan één kant. Steek de gestripte kant van de draden vervolgens in de kroonsteenstrip met het motortje en schroef dit vast. Buig het draad zodat het begint te lijken op de poten van een rendier.

Stap 5:

Pak twee stukjes dubbelzijdig tape en plak deze aan de onderkant van de batterijhouder. Haal het folie van de andere kant af en plak de batterijhouder nu op de onderkant van de kroonsteenstrip met 7 delen.

Stap 6:

Knip twee stukken installatiedraad (à 5 - 6 cm) af en strip iedere draad aan beide kanten. Steek de gestripte kant in de voorste opening van de kroonsteen met batterijhouder en schroef deze vast. Doe dit voor beide draden zodat ze tegenover elkaar zitten. Knip nu het overgebleven installatiedraad in twee stukken en strip deze draden aan beide kanten.

Stap 7:

Steek een van de draden vooraan in kroonsteenstrip met de batterijhouder en schroef deze vast.

Buig de draad nu zo dat het op een slee lijkt (zie ook de afbeelding). Steek de andere kant van het draad nu achterin de kroonsteenstrip en schroef ook deze vast. Doe nu hetzelfde met de andere draad, maar dan aan de andere kant van de kroonsteenstrip.

Stap 8:

Plaats nu het deel met de batterijhouder achter het deel met de motor en sluit deze op elkaar aan via de twee vooruitstekende draden. Schroef deze vast in de kroonsteenstrip.

Stap 9:

Strip de rode en zwarte draad van de batterijhouder verder af (ca. 1 cm). Haak de gestripte draad vervolgens achter de aansluiting op de motor. Het maakt niet uit welke kleur je op welke aansluiting bevestigt. Zorg er wel voor dat het draad van de batterijhouder de aansluiting van de motor goed raakt.

Stap 10:

Plaats nu de batterij in de batterijhouder. De ‘Santabot’ begint nu te trillen en wil dolgraag lopen! Zet deze maar eens op tafel. U zult zien dat de robot zich beweegt. Loopt hij achteruit? Probeer dan de pootjes van uw "rendier" eens iets te verbuigen, u zult zien dat dit helpt.

 

 

Materialen Gereedschap

Een strip met 12 kroonsteentjes

Combinatietang

2 kabelbinders

Kleine schroevendraaier (sleuf)

2 kleefpads (dubbelzijdig tape)

Striptang

1 meter installatiedraad

 

1 DC-motor

 

1 Batterijhouder

 

 Disclaimer: Hoewel deze projecten met de grootst mogelijke zorg zijn uitgevoerd en gedocumenteerd, is Conrad Electronic Benelux BV niet aansprakelijk voor (vervolg)schade in welke vorm ook die ontstaat tijdens of na het bouwen van deze projecten. De projecten en het daarvoor benodigde gereedschap dienen alleen te worden uitgevoerd/gebruikt door personen met verstand van zaken die daarvoor de juiste gereedschappen en veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

Op de hoogte blijven van nieuws en nieuwe artikelen?

Als abonnee op onze nieuwsbrieven profiteert u van de volgende voordelen:

  • Altijd de laatste aanbiedingen in uw inbox
  • Als eerste op de hoogte van onze speciale acties
  • Ontvang €5,- korting (vanaf €50,- incl. btw)
    Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail. Pas na uw bevestiging krijgt u de actiecode. Kijk hier voor de voorwaarden en geldige assortimenten.