Maak uw eigen adventskrans met LED-projecten

Maak uw eigen adventskrans met LED-projecten

18 jun 2019

Op de vier zondagen voor kerst wordt traditioneel met vier kaarsen afgeteld tot het begin van het kerstfeest. De krans waarin deze kaarsen staan wordt meestal gemaakt van kreupelhout, dennentakken en kaarsen, maar wij gebruiken natuurlijk elektronica.

Tijdsduur  Tijdsduur:

  ca. 6 uur

MoeilijkheidMoeilijkheid:

Gemiddeld

How-to

Stap 1:

We beginnen met het in elkaar zetten van de losse LED-bouwpakketten. Volg hiervoor de meegeleverde handleidingen. De foto hiernaast toont een aantal mogelijkheden die u voor dit project kunt gebruiken.

Stap 2:

Om u op weg te helpen leggen we uit hoe u de LED-ster maakt. Heeft u een derde hand, dan raden we zeker aan om het project hierin vast te klemmen, zodat u uw beide handen vrij heeft om de achterkant (met de soldeereilanden) te solderen. Begin met de platste onderdelen en doe daarna de rest.

Stap 3:

Plaats de LED’s aan de voorkant en soldeer ze vast aan de achterkant.

Stap 4:

Nadat u alle LED’s en verbindingsdraden heeft gesoldeerd, monteert u de batterijhouder aan de achterzijde en uw LED-ster is klaar. Als alternatief kunt u ook batterijclips gebruiken.

Stap 5:

Nu uw LED-ster klaar is, reageert deze op geluid en muziek. Test hem maar eens met bijvoorbeeld een kersliedje, dan ziet u dat de 60 LED’s gaan knipperen. Mocht dit niet het geval zijn, gebruik dan een multimeter om de oorzaak op de sporen. 

Stap 6:

En dan nu de krans. Plak de gemonteerde LED-bouwpakketten naar wens aan de krans met een lijmpistool. De LED-kaarsen klemt u eenvoudig tussen de takken. Plaats als laatste de de mini-nevelaar in het glas (vergeet het water niet!) en plaats deze het in het midden van de krans.

Adventskrans

Benodigd materiaal

Omschrijving                                                           Aantal Bestnr.
Kerstkrans 1 -
Glazen vaasje 1 -                          
9V-blokbatterij 1 per bouwpakket 650900
LED-kaarsen 1 set 1359603
Mini-nevelaar  1 551103
Mogelijke bouwpakketten:    
Kerstboom 1 072654
Sound LED-ster 1 409683

Benodigd gereedschap

Omschrijving Bestnr.
Lijmpistool 823900
Verschillende tangen  
Solderbout & -tin 588332
Derde hand 588124


Disclaimer: Hoewel deze projecten met de grootst mogelijke zorg zijn uitgevoerd en gedocumenteerd, is Conrad Electronic Benelux BV niet aansprakelijk voor (vervolg)schade in welke vorm ook die ontstaat tijdens of na het bouwen van deze projecten. De projecten en het daarvoor benodigde gereedschap dienen alleen te worden uitgevoerd/gebruikt door personen met verstand van zaken die daarvoor de juiste gereedschappen en veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

Op de hoogte blijven van nieuws en nieuwe artikelen?

Als abonnee op onze nieuwsbrieven profiteert u van de volgende voordelen:

  • Altijd de laatste aanbiedingen in uw inbox
  • Als eerste op de hoogte van onze speciale acties
  • Ontvang €5,- korting (vanaf €50,- incl. btw)
    Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail. Pas na uw bevestiging krijgt u de actiecode. Kijk hier voor de voorwaarden en geldige assortimenten.