Tot voor kort was een veelgehoorde kreet dat thuiswerken niet werkte. Mensen zouden veel minder uren werken en de productiviteit zou een stuk later zijn. Nu blijkt dat dit prima werkt en mensen vaak zelfs effectiever zijn thuis, biedt dit mogelijkheden om op termijn meer thuis te gaan/blijven werken. De hoogste tijd dus om uw thuiswerkomgeving te perfectioneren.

 
 

 

Werk vanuit huis

Naast een computer en monitor is een snelle en stabiele internetverbinding essentieel. Uw netwerkrouter moet daarom state-of-the-art zijn. Moderne routers kunnen het internetgebruik regelen, zodat u over de volledige bandbreedte beschikt wanneer u die nodig heeft. Met het toenemende aantal apparaten in uw thuiskantoor, neemt de behoefte aan kabels en adapters toe. Bent u bang voor een wirwar van kabels, dan zijn uw apparaten bij voorkeur verbonden via WiFi.

 
 

Artikelen

 

Richt uw werkplek goed in

Wat u nodig heeft om goed te kunnen werken, is persoonsafhankelijk. Of het nu een desktop-pc of een notebook is, twee monitoren kunnen het werk onverwachts vereenvoudigen en uw productiviteit verhogen. Als u lange uren achter de computer werkt, wordt een ergonomische muis en toetsenbord ten zeerste aanbevolen. Hoewel veel mensen voorstander zijn van een papierloos kantoor, is een solide multifunctionele printer een must in elk thuiskantoor.

 
 

Artikelen

 

Gezien en gehoord worden

Hoewel laptops meestal een geïntegreerde webcam hebben, levert een clip-on webcam een aanzienlijk betere videokwaliteit. Ruisvrij geluid is net zo belangrijk. Hiervoor is een hoogwaardige microfoon bijzonder geschikt. Een draadloze headset geeft je de vrijheid om door de kamer te bewegen. Het wordt aanbevolen om een ​​zeer lichte radioheadset aan te schaffen. Last but not least, let op voldoende verlichting en voorkom hoofdpijn.

 
 

Artikelen

 

Presenteer uw product

Wilt u uw nieuwste product demonstreren en live naar uw klant streamen? Een camera met HDMI of SDI output is geschikt voor een kwalitatief hoogstaand beeld. Om uw installatie te voltooien, heeft u naast streaming software een videograbber nodig (ook wel capture-kaart genoemd).

 

 

Veiligheid

Als u thuiswerkt, moet u nadenken over veiligheid. Dit omvat zowel de veilige bediening van uw apparaten als de verantwoorde omgang met bedrijfsgegevens. Elektrische apparaten kunnen worden beveiligd met een UPS. Bij stroomuitval heeft u voldoende tijd om uw werk op te slaan en de computer uit te schakelen.

Data wordt niet voor niets de grondstof van de 21e eeuw genoemd. De bescherming is dan ook des te belangrijker. Met een NAS-opslagoplossing zorgt u ervoor dat uw data redundant is. Het gebruik van een VPN, een antivirusprogramma en een desktopfirewall kan u beschermen tegen netwerkbedreigingen.

 
 

 

Plannen en presenteren

Plannen en presenteren gebeurt steeds meer digitaal. De benodigde apparatuur omvat een projector, scherm, computer en laserpointer.

Met digital signage kunt u uw entree of etalage verder verfraaien. Interactieve aanbiedingen zorgen ervoor dat uw klanten blijven hangen.

 
 

 

Betere vergaderingen

Wie digitale vergaderingen en conferenties organiseert, bespaart niet alleen op reiskosten, maar is ook flexibel en bepspaart tijd. Met conferentiecamera's slaagt u erin om alle deelnemers in beeld te krijgen en uw gesprekspartners een kwalitatief hoogstaand beeld te laten zien. Een conferentietelefoon mag niet ontbreken voor een kristalhelder geluid.

 
 

Artikelen

 

Kantoorinrichting

Let bij het inrichten van uw werkplek op de ergonomie. Een stoel met verstelbare rugleuning wordt aanbevolen, maar ook een in hoogte verstelbaar bureau. Diverse onderzoeken tonen aan dat het gebruik van in hoogte verstelbare tafels de productiviteit, concentratie en gezondheid bevordert!