40 jaar VOLTCRAFT - Energie besparen

Het meten van elektrische energie Voor een veilige en nauwkeurige verbruiksanalyse zijn nauwkeurige meetapparaten nodig die het energieverbruik op een eenvoudige en ongecompliceerde manier bepalen. Inpluggen en uitlezen.

VOLTCRAFT ontwikkelt sinds 1995 meetinstrumenten voor energiekosten, waarmee niet alleen het actief vermogen, maar ook het reactief vermogen, het schijnbaar vermogen en de faseverschuiving betrouwbaar en met laboratoriumnauwkeurigheid in kaart kunnen worden gebracht. Niet alleen elektriciens kunnen zo een volledig beeld krijgen van het werkelijke energieverbruik.

De nieuwe klasse - nu met cloud-opslag

De nieuwe klasse - nu met cloud-opslag. De SEM6000 energiekostenmeter, die zich al duizenden keren heeft bewezen, heeft nu een grote broer:

SEM6500 WiFi energiekostenmeter

  • Indrukwekkende precies
  • Cloud ondersteund door Tuya
  • Enorm datageheugen voor het registreren van langetermijnmetingen
  • Kan worden gecombineerd met slimme toestellen

Producten

Voorkom warmteverlies door onvoldoende isolatie

De meest doeltreffende manier om de energiekosten te verlagen, is een grondige inspectie van de bouwschil. De nadruk moet liggen op de isolatie en de luchtdichtheid. Vochtschade en koudebruggen kunnen ook worden opgespoord.

Producten

Pocket camera

Past in de borstzak van de werkjas en is direct bij de hand. Hoge en lage temperatuur alarm.

Smartphone oplossing

Warmtebeelden kunnen worden voorzien van een notitie, gearchiveerd of zelfs verzonden als het dringend is.

Het klassieke PISTOOL

Verschillende temperatuurbereiken beschikbaar. Elke individuele pixel wordt tegelijkertijd ook opgeslagen als een warmtewaarde.

Vergelijkingstabel warmtebeeldcamera's

Type WB-300 WB-200 WB-80 WBP-80 WBS-220 WBM-460
Behuizing Pistolengrip Pistolengrip Pistolengrip

Pocket ontwerp

Smartphonecamera

Warmtebeeld-multimeter

Optiek 50° x 38° 50° x 38° 40° x 40°
Temperatuur meetbereik -10 tot 400 °C -10 °C tot 400 °C -20 tot 600 °C -10 tot 400 °C -10 tot 330 °C -20 tot +260 °C
Bolometer matrix 160 x 120 Pixel 80 x 60 Pixel 32 x 32 Pixel 80 x 60 Pixel 206 x 156 Pixel 80 x 80 Pixel
Thermische detectie 150 mK 150 mK 254 mK 150 mK 100 mK  
Emissiviteit instelbaar Ja Ja Ja Ja Nee Ja
Basisnauwkeurigheid in % 3.5 % 5 % 2 % 3.5 % 5 % 3 %
Basisnauwkeurigheid in Celsius 3.5 °C 5 °C 2 °C 3.5 °C 5 °C 3 °C
Beeldsnelheid 9 Hz 9 Hz 9 Hz

9 Hz

9 Hz 50 Hz
Beschermingsklasse IP54 IP54 IP54   Behuizing: IP40/aansluiting: IP20 IP65
Bijzonderheden uiterst robuust 2 m valbestendig, met PC-analysesoftware Uiterst robuust, met PC-analysesoftware, 2 m valbestendig Geïntegreerde digitale camera slanke en lichtgewicht behuizing draagbaar ontwerp USB-C™-poort voor Android-apparaten Geïntegreerde digitale multimeter
Voordelen Eenvoudige bediening; werkt betrouwbaar, zelfs onder zware omstandigheden Groot meetbereik; Zeer goede prijs/prestatieverhouding; Geschikt voor talrijke toepassingen Veelzijdig gebruik; breed temperatuurmeetbereik; praktische volgfunctie voor koude en warme plekken Kleine, compacte warmtebeeldcamera op zakformaat; alarm bij hoge en lage temperatuur Streamt warmtebeelden via USB-C naar Android-telefoons en -tablets

Geschikt voor foutdiagnose ter plaatse; functionele multimeter is eveneens geïntegreerd

Opslag Gegevensopslag op micro SDHC-kaart Gegevens opslaan op microSDHC-kaart Intern geheugen microSD-Kaart    
Gewicht 365 g 365 g 212 g 113 g 45 g 559 g
Bestelnummer 2127008 1897504 2362843 2161942 2104425 1661486

 

Ventileer goed en bespaar energie

Ventilatie in de wintermaanden gaat altijd gepaard met een zeker warmteverlies. Om de verliezen zo laag mogelijk te houden, kan moderne meettechniek worden gebruikt als hulpmiddel om de schokventilatie te optimaliseren.

Hoe meer mensen er in een kamer zijn, hoe sneller de lucht "opgebruikt" wordt. Het resultaat: het CO2-gehalte stijgt en de concentratie van iedereen die aanwezig is, daalt. Maar dat niet alleen: als het aandeel uitgeademde lucht toeneemt, neemt daardoor ook de belasting met virussen en bacteriën toe, waardoor het risico van besmetting met de ziekteverwekkers in de lucht toeneemt.

Producten

Schakel over op LED lampen en bespaar energie

Het meten van de lichtsterkte Ruimteverlichting en werkplekverlichting bieden mogelijkheden voor verdere energiebesparende maatregelen. Door over te schakelen van TL-buizen of halogeen naar moderne LED-technologie, kunnen onnodige elektriciteitskosten effectief worden verminderd.

Maar hoeveel licht is er nodig? Dit kan alleen worden gecontroleerd met een geschikte LUX-meter. Als de waarden niet voldoende zijn, moeten verdere maatregelen worden genomen, zoals het aantal en de sterkte van de verlichtingsbronnen.

Producten

Steeds opnieuw opladen in plaats van weggooien

Batterijen vervangen door oplaadbare batterijen is duurzaam en bespaart hulpbronnen en schadelijk afval. VOLTCRAFT heeft tientallen jaren ervaring in de ontwikkeling van processorgestuurde laders voor alle batterijtypes.

Tegenwoordig kunnen moderne oplaadbare batterijen op dezelfde manier worden gebruikt als batterijen. Eenmaal opladen en een enkele keer gebruiken wanneer nodig. De Endurence-technologie maakt het mogelijk en combineert de voordelen van batterijen (geringe zelfontlading) met de voordelen van herlaadbare batterijen (altijd herlaadbaar).

VOLTCRAFT ronde-cellenladers zijn geschikt voor alle batterijtechnologieën en batterijformaten. Er is zelfs een geschikte lader voor oplaadbare knoopcellen.

Producten

VOLTCRAFT 40 JAAR