Winkel-
wagen ( 0 )
Home > Informatie & Tips > Hobby > Outdoor >

Alles wat u moet weten over matrasvliegers

Informatie over matrasvliegers

Binnen de vliegersport zijn de matrasvliegers de grootste die er zijn. Deze vliegers zijn dan ook een echte uitdaging. U kunt met een traction kite extreem hoge sprongen maken; door het grote oppervlak van de matras vangt hij veel wind. Matrasvliegers zijn te verkrijgen in verschillende maten. De maat van een matras-vlieger wordt aangegeven met m². Binnen het matrasvlieger assortiment zijn er 2-lijns en 4-lijns matrasvliegers. Een bekend merk van matrasvliegers is Eolo Radsails.

2-lijns matrasvlieger 4-lijns matrasvlieger

2-lijns matrasvlieger


2-lijns vliegers zijn makkelijk te besturen en laten zich eenvoudig manoeuvreren. Zo kunnen beginners leren omgaan met z’n grote matras. Bij 2-lijns matrassen is het mogelijk een 3e lijn te gebruiken door er een 3-lijns vlieger van te maken is hij nog beter onder de knie te krijgen.

Stuurlussen 2-lijns matrasvlieger
Stuurlussen 2-lijns matrasvlieger

4-lijns matrasvlieger


4-lijns matrasvliegers zijn groter en vergen meer ervaring vanwege de grotere trekkracht. Deze matrasvliegers zijn ook geschikt om een mountainboard, snowboard, dirtboard, kitesurf of zelfs een buggy voort te slepen. De bovenste 2 lijnen zijn de control lines (power lines), bedoeld voor besturen van de vlieger. De onderste 2 lijnen zijn de brake lines waarmee de snelheid van de kite bepaald kan worden.

stuurgrepen 4-lijns matrasvlieger
Stuurgrepen 4-lijns matrasvlieger

Matrasvlieger accessoires


Als u eenmaal de smaak van deze prachtige sport te pakken heeft, zult u al snel een mountainboard willen aanschaffen. Hiermee kunt u hoge snelheden behalen door de matrasvlieger te gebruiken als trekkracht. Een kite stick is een ideaal hulpmiddel bij het opruimen van uw matras. Steek de stick simpelweg in de grond, maak de stuurlijnen eraan vast en u kunt rustig uw kite opruimen zonder dat deze er vandooor gaat. Naast stuurgrepen die standaard meegeleverd worden heeft u ook keuze uit verschillende grepen en stuurlussen. Een cross-over bar is een stang die het vliegeren vergemakkelijkt.

       
Mountainboard en cross-over-bar

Als  u langere tijd wilt vliegeren, maak dan gebruik van een heupgordel en een harnas line waarmee u uw schouders ontlast. De matrasvlieger klikt u binnen een paar tellen aan uw gordel. Voor u eigen veiligheid is het verstandig kite killers aan te schaffen. Deze zorgen ervoor dat wanneer u dreigt meegetrokken te worden en u hem niet meer kunt houden, de vlieger dan naar beneden komt.

heupgordel kite killer Heupgordel en kite killer

Bekijk ook de informatie pagina over vliegers en kites.
Colofon   |  Zichttermijn   |  Algemene voorwaarden   |  Contact   |  Over Conrad   |  Levertijd   |  Privacy   |  Cookies   |  Zoeken A – Z   |   Merken A – Z   |  Vacatures   |  Affiliate programma   |  Service
 

Volg Conrad op Facebook Bekijk video's van Conrad op Youtube Volg Conrad op Twitter Ga naar Mancave, het elektronicablog van Conrad Conrad is Thuiswinkel gecertificeerd Betaal veilig en snel met iDEAL bij Conrad